Покажи Публикации - kingich
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: принтер НР не работи -: Jan 08, 2019, 10:23
Благодаря, ще опитам и този вариант и после ще пиша.
ПП. Опитах и този вариант, но не се получи. Накрая инсталирах Убунту и за момента нещата работят.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: принтер НР не работи -: Jan 07, 2019, 08:23
Предположих, че може да има нещо такова, но портовете работят. Няколко пъти сменях принтера на различни УСБта и показва едно и също. Възможно е да е УСБто на принтера, ще опитам с други принтери и ще пиша. Иначе на този компютър нямам паралелен порт. Прочетох, че имало някакви преходници, ще поразпитам в близкия магазин.
ПС: Отново сложих другия принтер "Самсунг" и ми направи същия номер. Същевременно моя принтер на друг компютър, си работи без проблеми. Вече съм сигурен, че проблема е в компютъра, но не мога да разбера, къде да търся проблема. Мислех си, че проблема е в драйверите, но явно съм грешал, защото ми прави една и съща мизерия на два принтера, съответно и на два различни драйвера.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: принтер НР не работи -: Jan 04, 2019, 15:27
Предположих, че проблема е в принтера. Смених го и сложих друг (Самсунг). Линукса си го намери. изпечатах няколко страници успешно, но след като го рестартирах проблема се появи отново, по същия начин. Вече съм сигурен, че причината не е в принтера, но къде ли може да е?
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / принтер НР не работи -: Jan 03, 2019, 16:21
Здравейте, проблема ми е следния.
Преди няколо дни принтера ми "Laserjet НР 1150", отказа да работи. Когато му дам да принтира, поставя задачите в опашка да чакат и приключва. Проверявам в настройките и се оказва, че сам се е забранил за работа и си дава пауза. Пощурях, никога преди това не ми го е правил. След четене по форумите разбрах, че този проблим го има само при Линукс Минт 19 (с какъвто съм и аз. средата ми е xfce, ако има значение). Намерих тази тема https://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?t=277203, където според народа, са си решили проблема. Следвах стъпките, доколкото мога, защото съм бос и някои неща ме е страх да ги правя от незнание, а други не ги разбрах. Все пак преинсталирах пакетите на CUPS през синаптика, инсталирах HPLIP. намерих принтера с него и вчера принтера тръгна. Вечерта го изключих и се прибрах. Днес отивайки на работа. пускам го да работи и всичко тръгва отначало (отказва да работи и си дава пауза). Минах цялата процедура повторно и когато му дадох да принтира документ от няколко страници, ми принтира само първата страниза и после си даде пауза. изключих му паузата и започна, след всяка страница да прави пауза и да трябва да го включвам от настройките. Като го включа и започва да ми вади някакъв текст за резолюция и нещо такова.
извинявам се за многото писане, но не зная, какво повече мога да направя. Моля, някой ако е имал този проблем да сподели, иначе ще трябва явно да се върна към някоя стара версия на минта или друга дистрибуция.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Всичко за Xfce -: Jul 24, 2018, 12:51
БЛАГОДАРЯ, нещата се оправиха още на т.1.  [_]3
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Всичко за Xfce -: Jul 24, 2018, 11:58
Здравейте, по някакъв начин  (не без моята веща намеса, предполагам) ми изчезна иконата за контрол на звука в панела. Бихте ли ми казали как да си я върна? Проверявах сред опциите за добавяне в панела, но не я видях. Ползвам МИНТ XFCE. Благодаря.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: проблем с инсталиране -: Mar 12, 2017, 18:45
#4096bits
Благодаря ти за помощта. Успях да инсталирам LXLE успешно. Вече имам три работещи ОС. Неможах да разбера как да обединя двата дяла на УСУ и старата LXLE, и на тяхно място да инсталирам новата LXLE, като по този начин да имам само две ОС. Предполагам, че има някакъв начин, но на мен ми е неизвестен.

Колкото до първоначалните ми проблеми се оказа, че не трябва да се сменя езика на инсталацията, защото има някакъв бъг.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: проблем с инсталиране -: Mar 09, 2017, 15:45
Явно въпроса ми е доста тъп и не си заслужава отговора. Въпреки всичко, ще си кажа какво направих. Тъй като не намерих никъде достатъчно подробни указания, като за пълен лаик, инсталирах заедно с другите две ОС и УСУ. при инсталацията му четох внимателно, къде има опция да го сложа на мястото на друга ОС, но такава не открих. И сега си имам три ОС, от които работят две (добре, че има място на диска).
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: проблем с инсталиране -: Feb 08, 2017, 17:49
Явно има някакъв проблем с флашката. Опитах се да инсталирам от нея на друг компютър. Докато тествах ОС без инсталация, си работеше нармално. После, като я инсталирах и рестартирах компютъра, отново ми даде същата грешка, както и на домашния ми компютър. Ще си правя друга флашка. В тази връзка моля, някой ако има възможност да ми обясни по стъпки, като на пълен олигофрен в линукса (какъвто и съм, де), как точно да направя инсталацията, че да се инсталира на мястото на старата дистрибуция. 4096bits не разбрах, къде се слага тази отметка, за да инсталира върху другата дистрибуция. опитах в къщи, но ми показа, че разпознава две системи (вистата и прецаканата) и ми предложи, доколкото си спомням, да ми я запише допълнително, като трета, заедно с тях. Виждам, че си писал, че трябва да форматирам дял. Това предполагам, че трябва да стане от бутващата флашка с geparted и после да я накарам някак си да се запише там?
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: проблем с инсталиране -: Feb 07, 2017, 23:08
извинявайте, че не съм бил ясен.
дистрибуцията, която инсталирах е LXLE, 32 бита, последната налична на сайта им. компютъра е 16 гб рам. начина на инсталиране е от флашка, като не дадлх да инсталира ъпдейтите. щях да ги инсталирам допълнително.
предполагам, че просто съм сгрешил с дистрибуцията. може ли да ми обясните, как мога да инсталирам друга дистрибуция на мястото на тази, без да преинсталирам целия компютър, че сина ще ми се кара? опитах да търся как става, но не можах да намеря нищо.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: проблем с инсталиране -: Feb 06, 2017, 06:54
4096bits
Точно така, само линукса не се стартира и ми изписва посоченото. Колкото до 32 битовата ОС, причината е, че ми беше готова флашката и след, като я пробвах и видях, че върви добре реших да не си губя времето с правене на нова флашка, т.е.чист мързел.
malin
иначе за LXLE - имам предположение, че ако е инсталирано от флашка и ако се мушне пак и се рестартира "твърдо" компа - може и да стане без усложнения. Възможно е да трябва два пъти да се рестартира.

Вариант е ако има наличен все още жив диск/флашката, да се направи нещо такова (да се чете и прилага "творчески" , а не "сляпо") http://ubuntuhandbook.org/index.php/2013/08/repair-windows-mbr-from-ubuntu/
Извинявай, ама нищо не разбрах  ???
12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / проблем с инсталиране -: Feb 05, 2017, 12:34
Опитах да инсталирам   LXLE-32bit на компютъра ми, като втора ОС( другата е виста, но сина иска да си играе игрички) . Като резултат не иска да се стартира, а ми изписва

missing modules (cat/proc/modules; ls/dev)
alert! UUID......... does not exist. Droping to a shell.
BusyBox v1.22.1 built in shell(ash)
enter "help" for a list of built-in comands.

Доколкото разбрах, търси си някакво устройство, но не зная, от къде да му го намеря :o. Предполагам, че проблема е,  че машината е 64битова, но от флашката всичко си вървеше повече от нормално. Дали мога да оправя по някакъв начин сътвореното от мен мазало, или трябва да се инсталира наново? което поражда куп допълнителнителни въпроси, за което се извинявам предварително.
Страници: [1]