Покажи Публикации - zaeto
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Линукс за DRM процесори -: Feb 15, 2015, 16:43
Разгледах линковете от официалните сайтове, ама ми се струва че с тях ще ми е по-трудно, мисля да опитам първо с това което намерих в рутракер... В смисъл то си е точно за моя процесор, за който бях чел че е сред процесорите за които най-много има такива линукси, няма май да ми се наложи да правя самостоятелно изграждане. Ще опитам да подкарам виртуална машина на лаптопа, той е доста старичък с ХП, и има много малък хард но мога да звънна на брат ми ако иска да ми помогне той със записа на ес де картата, той се е занимавал с линукс малко. Само трябва да си намеря карта 8 гигабайта, и скоро ще имам една две седмици свободно време и се надявам да успея : )
2  Хардуер за Линукс / Netbooks / Re: Линукс за DRM процесори -: Feb 14, 2015, 22:43
Леле колко сте готини, благодаря ви. Аз попаднах на това http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4677645 . Специална версия за процесора на моя таблет, точно модела на таблета ми го няма там, ама следното "Если вашего устройства нет в списке и оно на базе чипа Allwinner, то можно пробовать любое другое, возможно всё заработает, т.к. конфигурации очень похожие, но скорее всего так же потребуется скопировать в корень boot раздела оригинальный файл script.bin с девайса. Для устройств из списка файл script.bin уже идет в комплекте и копирутется установочным скриптом вместе в загрузчиком uboot и ядром." Да се надявам че така ще стане. Нещо ме притеснява, аз си мисля че линукс е свободен софтуер, а сега виждам тази тема в торент сайт и се чудя дали е някаква крадена версия, иска ми се не незаконен истински линукс който да ми върши работа а не да се чувствам сякаш съм с хакентош : ) Притесненията ми основателни ли са? Ако не са ще опитам да се справя, нямам компютър с линукс, поради независещи от мен причини точно сега нямам възможност да мина на линукс понеже двамата с приятелката ми ползваме нейния компютър, моят личен лаптоп си почива в къщата на родителите ми, с външен CRT монитор понеже дисплея му е счупен и не мога да си го взема тук и да му туря линукс както искам, но ще опитам с wubi. Ще следвам напътствията, надявам се да се справя : ) Ще ви питам за помощ ако се окаже че някъде бъркам, а съм сигурен че май ще имам голяма нужда от помощ най-малкото за подкарването на JACK audio.

Това че звукът в линукс е готин не ме учудва, чел съм че андроид използва линукс за основа, а звукът на андроид е наистина впечатляващ като за устройство без специална звукова карта. Това Ubuntu Studio го разгледах, има много добра DAW програма, още преди доста време бях чел че е наистина много добра и знаех че ако някога минавам на линукс ще искам да я пробвам.

Ще си пусна видеото в което нашият човек разказва за подкарването на линукс на таблет, за съжаление ежедневието ми е изключително орязано откъм свободно време в което мога да се самообучавам, но нямам търпение да го изгледам, сигурен съм че ще ми бъде поне малко полезно, въпреки липсата ми на опит.
3  Хардуер за Линукс / Netbooks / Линукс за DRM процесори -: Feb 13, 2015, 21:52
Здравейте, на това място някой хора пишат "здравейте колеги" обаче аз няма да го напиша, защото не съм линукс потребител, колкото и да харесвам идеята за отворения код, аз съм един абсолютен Незнайко, който обаче един ден би искал да бъде линукс потребител, но поради ред независещи от мен причини, нямам идея кога бих могъл да намеря време да науча поне минимума който ми е необходим.

Сега за проблемът ми: занимавам се с музика на компютър любителски, и често пътувам за по няколко месеца на място на което не мога да си взимам компютъра, там разполагам само с таблета си. Той е китайски, mid708, с процесор Allwinner A13... Естествено работи с ужасната операционна система андроид, която по рождение не е проектирана да поддържа аудио стрийминг в реално време, когато се инсталират приложения за работа с аудио, от рода на виртуални синтезатори и други такива, има непригодно голямо забавяне във времето между момента в който кажа нещо на микрофона или натисна клавиш на виртуалната миди клавиатура, и моментът в който чуя звук в слушалките. Просто тази система явно е създадена за прекалено масовите нужди на хората които просто искат да си джиткат из нета с таблетите и телефоните си. Нямам възможност да си купя друго устройство, а и единствените операционни системи от популярните които поддържат аудио в реално време без латенция са ios, а тази идея не ми харесва, дори да ги имах парите.

Сега въпросът ми - чел съм че има дистрибуции на линукс, които са специално за ARM процесори, като например тези в таблетите. Ако успея да подкарам линукс на таблета ми, но истински, а не емулация, си мисля че може би мога да му подкарам след това с помощта на добри хора които разбират, една ALSA примерно, и да имам устройство което ми отговаря на потребностите за работа с аудио в реално време. За съжаление не разбирам от линукс, опитвал съм да се образовам сам но наистина нямам време за това, колкото и да ми се иска. И сега може би изнаглям сериозно, и ви питам дали някой от вас би могъл и би искал да ми даде някакви напътствия как да успея да инсталирам линукс на този таблет, с този процесор, при това имам нужда от напътствия като за много начинаещ... Извинявам се предварително ако въпросите ми са неуместни тук в светът на отворения софтуер и хората които знаят много, и знанията им се дължат на труда им и навярно никога не са научавали нищо на готово.
Страници: [1]