Покажи Публикации - borovaka
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 89
16  Програмиране / Web development / Re: PHP finfo vs command file -: Nov 08, 2014, 14:33
fileinfo version   1.0.5-dev, версията на PHP e 5.5.9

Ти коя версия се опитваш да компилираш, с какви флагове на configure?

Виж дали това ще ти свърши работа за грешката която дъни pthread:
http://askubuntu.com/questions/521706/error-adding-symbols-dso-missing-from-command-line-while-compiling-g13-driver
17  Програмиране / Web development / Re: PHP finfo vs command file -: Nov 08, 2014, 11:59
Интересно при мен отново си работи както трябва:

Код
GeSHi (PHP):
  1. <?php
  2. $finfo = new finfo(FILEINFO_MIME,'/usr/share/misc/magic.mgc');
  3. $fres = $finfo->file('ODT_Not_ODT.odt');
  4. echo $fres;

Изход:
application/vnd.oasis.opendocument.text; charset=binary

Според мен нещо при компилацията на пакетите при Debian е сбъркано. Опита ли да прекомпилираш директно от сорс?
18  Програмиране / Web development / Re: PHP finfo vs command file -: Nov 07, 2014, 10:33
Дам, ако е възможно качи някъде такъв файл да се тества.
Иначе опитах с конвертиран файл и отново резултата е нормален.
19  Програмиране / Web development / Re: PHP finfo vs command file -: Nov 07, 2014, 09:40
То си пише, че ползват собствена база.
Интересното е защо резултата при теб е такъв.
Код
GeSHi (PHP):
  1. <?php
  2. $finfo = new finfo(FILEINFO_MIME);
  3. $fres = $finfo->file('test.odt');
  4. echo $fres;
Този скрипт при мен си връща application/vnd.oasis.opendocument.text; charset=binary

Ти провери ли дали нямаш сетната MAGIC env variable? Тествай с getenv, дали проблема не е от там.

Иначе правя тест на 5.5.9 и резултата е ОК.
20  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: BIND9 Printers -: Nov 04, 2014, 16:15
Какво по-точно искаш да направиш?
Да сетнеш domain към ip на мрежов принтер?
21  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Казуса с циците -: Oct 27, 2014, 12:14
Не познавам закона, но аз не бих бил съгласен със закон, който казва, че ако имаш досие като дете, то трябва да се унищожи, щом навършиш пълнолетие. Сега не знам по вашите сфери как е, но на мен за всяка работа до сега са ми искали свидетелство за съдимост.

Иначе, близко до ума е, че ако са те хващали (да речем с наркотици), следващият път като правят хайка, отново да те пребъркат. Рисков контингент си. Не съм съгласен с това, но все още марихуаната е незаконна и по закон си е равна на другите наркотици. Да съгласен съм, че не трябва да е така, но е така.

Също е близко до ума, че ако си престъпник (да речем откраднал си два компота), че си и лъжец. В затвора разправят всички казвали, че са невинни. Малко вероятно е да крадеш, но да си честен.

Може би наистина са били по-грубички, но гледам девойката няма синилки, значи не са били чак толкова.

Свидетелството за съдимост няма нищо общо. Дори да си лежал в затвора след 3-тата година на свобода можеш да подадеш една молба, а след 5-тата автоматично и в свидетелството ти за съдимост пише, че не си осъждан.
А това с досиетата на малолетни, дори в БГ не се спазва толкова. В някоя "бяла държава", ако бяха тръгнали да спекулират точно с такова досие, щяха и ченгетата да си заминат на минутата и медиите да са затворени. Страшно много гледат там защитата над децата, за разлика от тук.
22  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Казуса с циците -: Oct 27, 2014, 12:05
Хубавата цица всеки я уважава деа. Чингито и той е чиляк.

Ми и така не е. Аз персонално против нямам. Просто ме е яд, че се гледат простотии, кой какъв бил. А не се гледа това законно ли е или не е.
Ся пък пишат, че полицайката била лесбийка. И кво като е лесбийка, като си върши работата изобщо не бе боли, дали е лесбийка, перде*аст, би или хетеро.
Същата работа и за момичето, дали е наркоманка или не е не ми дреме. Схемата е, че тапаците раздухват простотии, които местят акцента от нескопосан обиск към всякакви други обстоятелства в живота и на полицайката и на момичето, което е истинската БГ простотия.
23  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Казуса с циците -: Oct 27, 2014, 11:30
@go_fire И какво като има досие ( то даже не е доказано, че има )? Това първо, второ и да има досие, тая пикла ( полицайката ), как може да дава информация на медиите, кои има и кой няма досие. 3-то някъде четох, че кражбата била, когато момичето било на 13 години. Досиетата на малолетни са секретни и по закон даже следва да се унищожат. И каква е тая простотия, щом ти си с хора, които имат регистрация в полицията значи си виновен?

Ми и аз имам досие на 13 години за пушене на марихуана. Дай да ме бъркат сега по улицата ... ( нищо против нямам де, десния ми джоб в скъсан на повечето дънки ... така, че да бъркат ). И това какво доказва, че съм престъпник или, че не си плащам данъците, или пък, че съм по-прост?
Много ми е интересно това с досиетата. Направил си нещо преди 10 или повече години, после става нещо съвсем друго, което няма грам общо с обвиненията и ти изкарват досието с твърдения - тоя е престъпник файда няма да му вярвате. Ей това си е точно полицейщина.

п.с. http://www.blitz.bg/news/article/298852 Гледайте ся тапаците. Значи щото тая се била показвала гола някъде, пък може и хапчета да е гълтала това дава право на куката да и бърка из гащите. Супер твърдение, значи аз почвам да дебна плеймейтките и фолкаджийките из БГ пред тях с цел да ги натискам в тъмните улички, щото те по тая логика всички са к*рволяк и дори да ги натисна няма да имам никаква вина.
Ей това е зверската БГ простотия и аз, ако съм на тая ще съдя и медиите.
24  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Казуса с циците -: Oct 26, 2014, 23:03
Просто трябва да се водят постоянно дела и тези простотии ще спрат. Интересно ми е само защо в БГ никой не тръгва да се съди за дребни неща.
Постоянно, включва ли лъжесвидетелстване, набеждаване и клевета ?

Явно не си запознат с съдебната ни система. Тя не е достъпна за всеки гражданин. Има един праг от непреки плащания, които не всеки може да си позволи освен преките такива, като разходите за наемане на адвокат. :)))
Нашето законодателство и съдебна система е такава , че е в услуга на по-имотният. Който плаща той поръчва музиката. :)))

Ако нямаш 300 лв.  за адвокат не мое пръднеш, а повечето хора ги нямат тия пари излишни само, за да се пробват . :)

Ми не си прав в случая. Много адвокати има дето се навиват да заведат дело, сами и само да се гаврят с ченгетата. Е много ясно, че ти взимат 50% и нагоре, ако спечелят, ама това си е нормално.
25  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: какво мислите за systemd? -: Oct 26, 2014, 16:18
Един въпрос. Ubuntu 14.10 с systemd ли е вече?

Не. Все още е с Upstart. Очаква се в 15.04 да се мигрира.
Промени между 14.04 и 14.10 почти няма. Само кърнала и някой пакети са обновени.
26  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Казуса с циците -: Oct 26, 2014, 16:17
Както сме тръгнали, ще стигнем до рязането на партизански глави, военните преврати, шлеповете на Дунав, репресиите на Стамболов. И, възклицанието на Петко Рачев Славейков - Не сме народ, а мърша. Ходил съм на гроба на капитан Петко Войвода, защото известно време живях в този район на Варна. Човекът не е пожелал да емигрира в Турция и си е платил за това. Българската действителност не търпи такива като него и го е унищожила. Народ от скотове какво да генерира ? Полицаите и политиците откъде са дошли. От Марс ли ? Само в първите реда на тази тема, някой вече успя да се похвали, че брат му е адвокат и е недосегаем.

Говорим с случая за закони. Това, че ако имаш адвокат се измъкваш произтича от закона. Закона трябва да се спазва, какъвто и да е. Пак казвам ченгетата трябва да спазват закона ( защото за това са на работа ), ако не им харесва, че някой права са им отнети - има охранителни фирми, където спокойно могат да се занимават с по-сива дейност и да налитат на бой.
Това, че в доста случаи са с извити ръце не им дава никакво право да си го изкарват на хората.

п.с.
Винаги съм бил на мнение, че полицаите и "държавните служители", които по някакъв начин упражняват контрол и налагат растрикции на гражданите трябва да бъдат следени и проверявани максимално много, при това напълно доброволно ( с включване на условия в колективния ТД ).
DVR-и в патрулките + мобилни камери на униформата, записи на личните и служени телефони, GPS и т.н. и при това 24 часа ( те по принцип са с такова работно време ).
Като това разбира се трябва да бъде обезщетено с доста по-високо заплащане. Само тогава, ще може да се име доверие и да се постигне някакъв авторитет.
27  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Казуса с циците -: Oct 26, 2014, 15:17
Адекватно поведение.
https://www.youtube.com/watch?v=13ZsbzgCTGA
Без да се интересуват, дали лицата в колата плащат данъци, колко плащат и какво работят. И, на кого са роднини.

Точно това е супер адекватно отношение от страна на полицаите. Човека посяга на някъде - те вадят оръжие ( не се знае дали няма да извади пистолет и да почне да гърми ), 5 пъти го приканват ( очтиво ) да отвори вратата, той не иска, накрая казват, че ще счупят прозореца - отново няколко пъти, след това го чупят, повалят го на земята и го арестуват. Точно така трябва да се процедира. Това искам да кажа.

Тука като знам и хората и ченгетата какви са мишоци ще стане мега панарира. Ще започне псуване на майка, кой съм аз, кой си ти. Накрая не, ченгето, ами шофьора ще излезе и ще се сбият, или ченгетата ще го изкарат и ще го уритата на земята 10тина мин и после, ще кажат, че е "паднал" докато е излизал.

Аз не казвам, че полицаите не трябва да си вършат работата - напротив. Просто трябва да си спазват правилника и законите. Не да се правят и те на богове.
28  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Казуса с циците -: Oct 26, 2014, 14:04
Просто трябва да се водят постоянно дела и тези простотии ще спрат. Интересно ми е само защо в БГ никой не тръгва да се съди за дребни неща.
Постоянно, включва ли лъжесвидетелстване, набеждаване и клевета ?
Да включва. Аз говоря и за двете страни.
Другото което е - предполага се, че след като ние им плащаме реално на ченгетата, те да се държат малко по-подобаващо.
В крайна сметка се очаква когато стане проблем, полицаите да се държат малко по-адекватно.

Междудругото никакви медии не трябват за да се измъкнеш. Интересното е БГ е, че ако имам добър адвокат и няколко "мои" хора, които да свидетелстват. В доста от ситуациите мога да изкарам полицая виновен. Може би за това, ченгетата се държат така, ама не трябва да си го изкарват на хората а на тея дето са направили законите така.

В крайна сметка драги ченгета помнете, че хората ви плащат заплатите. / това се отнася и за всички в "държавния сектор" /
29  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Казуса с циците -: Oct 26, 2014, 13:26
За мен ченгетата си позволяват много.
Няма значение тая дали е наркоманка, дилър, търговец на ядрено оръжие и т.н.

Никакво право няма ченгето да те пребърква на улицата, ако не си съгласен. Ако откажеш те задържат и в районното да те бъркат.
Второто, което съм забелязал е, че когато правят проверка на млади хора 18-25 годишни държането е крайно арогантно.

Просто трябва да се водят постоянно дела и тези простотии ще спрат. Интересно ми е само защо в БГ никой не тръгва да се съди за дребни неща.
Сега ясно ми е, че в повечето случаи, ченгетата може и да спечелят в съда, ама ако са много делата ще започне да ги притиска времето ( няма да им се занимава постоянно да са по съдебни зали ) и ще си променят малко или много отношението.
30  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: какво мислите за systemd? -: Oct 21, 2014, 15:43
http://unix.stackexchange.com/questions/160244/service-command-does-not-work-in-centos-7

Цитат
Weird. It does work with just systemctl start nginx but it never shows the status, or OK message.

Това вярно ли е??? Идиотщините продължават. Значи стартираш/рестартираш си сървисчето ама няма да ти изпише на екрана нито [ОК] нито [Failed] нито нищо. За какво ти е тогава като не можеш веднага да разбереш какво е станало. Ебати и администрацията и то на дистрибуция дето претендира да е сърверска.

http://s0.cyberciti.org/uploads/faq/2014/07/network.service.demo_.gif

systemctl status трябва да ти даде статуса на сървиса + част от лога
Страници: 1 [2] 3 4 ... 89