Покажи Публикации - ivo3d
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 11
16  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: KDE или Gnome ? Debian заслужава ли си ? -: Jul 11, 2011, 09:23
sianbg, аз карам на Mint 11 засега. С Gnome. Общо взето това е ubuntu с малко тунинг. Казвам "засега", защото за момента е още със стария гном. За следващата версия чувам, че щели да преминават към Gnome 3, ще видим тогава какво ще е положението...
17  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Колко използвам от дадения канал -: Jul 07, 2011, 11:56
Аз едно време ползвах mrtg. То чертае графики и можеш да ги гледаш през уеб интерфейс.
18  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Кредити -: Jun 24, 2011, 22:50
Колеги, някой от вас преебал ли се е с ипотечен кредит в швейцарски франкове, когато бяха много изгодни и ако да - какво мисли да прави?

Питам информативно, поне засега проблеми с изплащането няма, но както е тръгнало да поевтинява еврото има всички изгледи един ден в близкото бъдеще да се почне ходене по мъките.
19  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Възмущение от отношението на някои индивиди. -: Jun 23, 2011, 22:56
Щото не ви слушат главите :)
20  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Възмущение от отношението на някои индивиди. -: Jun 23, 2011, 22:52
Лекувайте се!
21  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: RQ: Photoshop alternative за линукс -: Jun 08, 2011, 21:58
Не не, ставаше въпрос, ако искам да променя вече приложеният layer effect? Във photoshop тези ефекти мога да ги премахвам, да им променям настойките, да ги скривам и още един куп неща.

А Pixel32 го можеше... Между другото както се случи с тоя проект?
22  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: RQ: Photoshop alternative за линукс -: Jun 08, 2011, 21:49
...които по всяко време могат да се включват, изключват, променят, запазват различни настройки и т.н...

Аз по-далеч от това да приложа ефекта не можах да стигна. А ако искам след 5 дни да го променя?
23  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: RQ: Photoshop alternative за линукс -: Jun 08, 2011, 21:42
zoomaniak, една от основните причини, поради която не ползвам gimp е липсата на layer effects - сиреч ефекти на ниво слой, които по всяко време могат да се включват, изключват, променят, запазват различни настройки и т.н.

Освен това, тъй като аз се занимавам с уеб, така и не можах да изнамеря в интернет един читав web 2.0 дизайн, правен с gimp. Или аз нещо не търся както трябва, или просто няма такива, което не може да е случайно.

И изобщо не намерих някакъв урок, в който крайният резултат е нещо красиво. Споменах по-горе - за мен тапетите от *-look.org са далеч от пример за красив дизайн на каквото и да било.

Ей тези неща ако можеш да ми ги покажеш, ще се замисля :) Но засега photoshop и отделен windows само заради него...
24  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: RQ: Photoshop alternative за линукс -: Jun 08, 2011, 14:40
"2- Advanced Features, do you need them?" - тук се замислих дали да не спра да чета статията.
"4- System Requirements, GIMP wins again:" - тук спрях да я чета

За средният потребител - ок. За професионалния дизайнер това са абсолютно смешни аргументи. Ако бяха на едно равнище (та и не дай Боже гимп да е по-напред, както уж излиза от тая статия) защо всички купуват photoshop? Сигурно са непросветени. Айде мерси...
25  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: RQ: Photoshop alternative за линукс -: Jun 06, 2011, 11:32
Е та GIMP е точно за тия неща, които си изредил - ретуширане, оразмеряване, рязане, добавяне на текстове, ефекти и рисуване на грозни икони за gnome. Ако ти трябва такъв редактор - gimp е повече от достатъчен. Вече ако си изкарваш хляба с графичен дизайн - забрави, но така или иначе тези хора не питат за алтернативи а просто си плащат за най-доброто.
26  Програмиране / Web development / Re: Програма за програмиране -: Jun 04, 2011, 13:25
Все пак е хубаво да споменеш какво точно програмираш. На мен за уеб най-много ми харесва NetBeans, че даже е и open-source.
27  Програмиране / Web development / Re: Auto-complete -: Mar 06, 2011, 19:04
Това е самото търсене, аз за него ще използвам Lucene, защото таблиците са innodb, а ми трябва fulltext search. Тук няма проблеми, със самото търсене имам доста опит, въпроса ми при autocomplete предложенията които се извеждат, дали е най-добре да идват от таговете, или има и по-тарикатски начин, както и как от вече въведени теми без тагове да изгенерирам някакви смислени, което ми се струва общо взето невъзможно ако не се въведат на ръка. Пак казвам, става дума за предложенията от autocomplete полето, а не за резултатите от търсенето.
28  Програмиране / Web development / Auto-complete -: Mar 06, 2011, 18:39
Здравейте,

не съм сигурен, че темата е точно за тук, тъй като не е свързана с някой конкретен език или техонология, а по-скоро е философски въпрос.

Общо взето имам една sql таблица в която има едни да ги наречем теми. Всяка тема си има заглавие, някакъв текст и тагове, коте се въвеждат ръчно - нещо като ключови думи. Таговете всъщност са в отделна таблица, но това не е от такова значение. Та, при търсене идеята ми е да има някакъв auto-complete, например ако въведа "либия", да излезе един списък с например "либия 2011", "либия протести", "либия кадафи", "либия муамар кадафи" и т.н... Според мен това би трябвало да идва от таговете. Някакви други предложения или връзки към система с готово решение? Мен не ме интересува програмното решение, това е лесно, това което ме притеснява е принципно откъде точно да идват тези предложения при търсенето.

Има и още един проблем - тъй като сайтът в момента работи с друга система, в която не са предвидени тагове, а вече има около 7000 теми, дали има някакъв начин, който ще доведе до що-годе приемливи резултати -  от заглавието примерно да извадя тези ключови думи, или ще се наложи да се използва хамалския метод, да се мине през всяка тема...

Благодаря ви!
Иво
29  Програмиране / Web development / Re: Помощ за създаване на JS код -: Feb 14, 2011, 16:47
Ами в зависимост от случая може и да му свърши работа. Ако е примерно някаква валидация, що да не? А при autocomplete мисля, че и само кeyup върши работа.

За "paste" има събитие "paste" но не съм сигурен дали работи под всички браузъри... Иначе решението е една функция която да слухти постоянно, ама ако имаш много такива полета си е кофти решение...
30  Програмиране / Web development / Re: Помощ за създаване на JS код -: Feb 14, 2011, 15:33
А защо ползваш keyup, change не ти ли върши работа? Това събитие се извиква при всяка промяна на полето, независимо дали си изполвал клавиатурата или мишката.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 11