Покажи теми - antonofff
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Fedora core 4 vs. Homelan -: Jul 15, 2005, 10:26
Здравейте!
Имам  следния проблем - необяснимо няма нет. Дистрибуцията е Федора 4 от двд, компа е с лан карта VIA Rhine, всичкия хардуер го открива перфектно, стартира без забележки. Предварителните действия които направих са: гледах в Гуугъл за инфо за Хоумлан, в любимия ми сайт(този) изчетох всичко свързано с Хоумлан и по точно това: http://www.linux-bg.org/cgi-bin....5752993
Статията е прекрасна и наистина върши работа - преди федората имаш сложен Кнопикс 3.8.2 и на него подкарах pppoe връзката без проблеми. А сега извършвайки принципно същите действия не става. Вчера се занимавах с това почти цял ден и пак нищо. Как трябва да ми е конфигурирана лан картата - на автоматично търсене на IP през DHCP или на ръчно и ако да какво да му задам. Защо картата се води деактивирана и единствения начин да я активирам е да й задам ръчно IP.Има ли отношение активирането на eth0 към работата на pppoe? Като пиша ifconfig ми излиза инфо за lo и eth0, но не и за pppoe, а с една друга команда (синтаксиса не го помня сега наизуст, видях я от rp-pppoe) ми излиза статуса на пппое връзката и като ИП, маска и гейтуей всичко е точно и както трябва, но няма нет. Пусках rp-pppoe  и с графичен интерфейс - първия път нищо не стана, но втория останах с впечатление че се е вързало - започна трансфер и в двете посоки и индикаторите на програмата започнаха да мигат в зелено(но пак без да има нет). Това е което се сещам в момента. Ако някой може да помогне с удоволствие ще го изслушал.
Поздрави.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Настройка на клавишите в phonetic -: Mar 26, 2005, 01:19
Проблема ми е много грозен и зловещ, писна ми да си поправям писаното на всяка дума която има "в". С думи прости, моля, кажете ми начин как да променя/edit-на клавиатурната подредба която ползвам, искам да разменя местата на 2-3 букви. Когато този проблем ми се случи с Прозорци, веднага се разрових и го направих малко по-поносимо, разбрах кой е фаила и веднага се саморазправих с него. Но тук ми е мааалко по-сложно. Просто съм свикнал да си пиша по определен начин и не че не мога да го променя, но винаги ще ме гложди отвътре, че не знам отговора на този въпрос. Проверих на всички възможни места в КДЕ, но без резултат, гледах сума ти му и сайтове, които засягат кирилизацията, но и там греда. Пуснах търсачката на форума, освен  1 тема която засяга този въпрос, друго не намерих - все неща от рода на как да си пусна фонетичната или защо флекстайпа ми не работи :-)
Един приятел ми даде някакви идеи, да си изтегля от нета готови подредби, имало и такъв вариант, но аз предпочитам да знам как се прави, а не да го получавам наготово. Затова братя, моля помагайте!!!
Ползвам бъгавото Мандрейк 10.1, ядро 2.6.8 и т.н. , но се надявам решението да е за всички Линукси .
Безкрайни благодарности.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / XPde и Fedora core 3 -: Dec 08, 2004, 21:51
Някой знае ли как точно да се конфигурира Х-а за да може да се подкара XPde под Федора? На сайта за съжаление няма нормално ръководство. Благодаря ви предварително! http://www.xpde.com
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Fedora core 3 & ntfs -: Dec 05, 2004, 15:06
Здравейте!!! Имам една молба за помощ - аз сам отскоро запален фен на Линукс и пробвах ниаколко дистрибуции до сега в търсене на това което ми допада и засега имам два основни вапроса 1. как да подкарам федората да види ntfs дяловете на другиа ми хард - с голямо неудоволствие прочетох съобщението, че не се поддържа от ядрото. Знам че в линукс няма невъзможни неща, затова моля ако никой може да ми обясни step-by-step какво трябва да направя за да си използвам win дяловете. Иначе федора е чудесна дистрибуция, която разпозна видеокартата, модела на монитора ! и дори wireless картата ми, през която ползвам интернет!!! Това е доста впечатляващо. И втория въпрос е с каква видеокарта да подкарам Debian 3.0 woody - с моя радеон 9200 правеше проблеми - графичната среда crash-ваше непрекъснато, подмених картата с ге-форс 2 ти, появяваше се екрана за първоначално зареждане на кде, но след това пак се гасеше графичната среда - май заради проблем с мишката и клавиатурата - и двете са логитеч - така и неразбрах къде е проблема. Чувал съм че и други хора са имали проблеми с ге-форсе. А иначе на същата система кнопикс 3.6 лети без проблем :-)
искам да ви благодаря предварително
Страници: [1]