Покажи Публикации - tarator
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 67
31  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Дайте съвет за този лаптоп -: Feb 16, 2009, 05:07
Тествах X200s, издържа 6 часа плюс-минус десет минути. Нямаше пуснато нищо освен един терминал с powertop. Нямаше и мрежа. По някое време убих gnome-power-manager защото събуждаше процесора десет пъти в секунда. Паметта е 4ГБ, диска е 7200rpm.
32  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Дайте съвет за този лаптоп -: Feb 15, 2009, 23:53
Ако беше професионална серия нямаше да се счупи :)
33  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Дайте съвет за този лаптоп -: Feb 15, 2009, 18:37
Ами Х31 си е висок клас лаптоп, не виждам защо се опитваш да го сравняваш с нисък съвременен клас.
За батерията, зависи как го използваш и какъв хардуер имаш. Честно казано не съм я мерил, но имам 6-cell и сравнението може да е нечестно. На сайта им твърдят, че с такава батерия може да издържи 8 часа, но в Линукс определено е по-малко. Не знам за Windows, може би трябваше да пробвам преди да го изтрия.
34  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Дайте съвет за този лаптоп -: Feb 15, 2009, 18:13
Имам Thinkpad X31 и не виждам особена разлика в качеството на двата. Те Lenovo така или иначе произвеждаха Thinkpad-ите и преди това.
35  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Дайте съвет за този лаптоп -: Feb 15, 2009, 17:06
Лошо, от консюмърска или професионална серия е лаптопа? Линка вече не работи. Аз си купих Thinkpad-a X200s и засега нямам никакви оплаквания.
36  Сигурност / Системна Сигурност / Re: malware в linux? -: Feb 15, 2009, 17:01
Изобщо не е гадно. В случая мястото за решаване на проблеми с изпълнение на несигурни файлове е точно системното ниво. За съжаление в Линукс нивата са толкова омешани, че вероятно ще е трудно да се направи както трябва. Между другото, има ли някоя друга дистрибуция освен Федора, която да използва selinux?

Пример за омешани нива: някой да е опитвал да suspend лаптоп с Fedora или Ubuntu когато графичната среда не работи?
37  Сигурност / Системна Сигурност / Re: malware в linux? -: Feb 13, 2009, 22:59
Само да кажа как е в MacOSX, от потребителска гледна точка, не знам как го реализират. За всяко приложение свалено от Интернет операционната система помни, че е свалено от мрежата и първия път когато се опиташ да го пуснеш предупреждава, че приложението може да е опасно. Ако все пак решиш да продължиш на своя отговорност повече не получаваш предупреждения.
38  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: АЕЦ Белене -: Feb 12, 2009, 18:42
DDT не е кой знае колко опасно, води до изтъняване на черупките на дивите птици :)
39  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: АЕЦ Белене -: Feb 12, 2009, 11:13
Zlatko, не че нещо, но DDT-то е по-скоро безопасно отколкото опасно. Не е случайно, че дори и сега се използва в Африка за борба с маларийните комари. Поправи си сравнението :)
40  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: АЕЦ Белене -: Feb 12, 2009, 04:30
Направо отивай на експедиция в Слънцето и го докарай да я произвежда на Земята.
41  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: АЕЦ Белене -: Feb 12, 2009, 04:23
Ами то и горивото на слънцето не е "естествено възобновяемо" :)
42  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: АЕЦ Белене -: Feb 12, 2009, 04:15
Материя ние имаме, антиматерия липсва. А за производството й е необходима енергия. Разбираш ли разликата между енергоносител и енергоизточник? :)
43  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: АЕЦ Белене -: Feb 12, 2009, 04:09
Сега каква енергия използваме, не е ли природна? :) От антиматерия _не можем_ да произвеждаме енергия, защото антиматерия няма в свободно състояние, поне в нашата част от Вселената. Антиматерията може да се използва евентуално за енергоносител, но и това има много проблеми (трудно се складира и пренася).

Последните постижения на науката се намират в последните издания на различни научни издания и конференции, а не в научно-популярни филмчета.
44  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: АЕЦ Белене -: Feb 12, 2009, 04:02
И как се получават позитроните за PET? Дали не е от изотопи? :) Колко струва един миливат произведена от тях енергия? :) Каква е технологията за получаването на тези изотопи? В мини ли ги копаят или как? :)

Не ме пращай да гледам някакви научно-популярни филмчета, знам за тези неща повече отколкото предполагаш :) Производството на антиматерия изисква повече енергия отколкото може да се получи от тях. Не стават и за енергоносител защото запазването и пренасянето им е трудно. Изобщо, опитвайте се да различавате фантастиката от действителността :)
45  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: АЕЦ Белене -: Feb 12, 2009, 03:08
Ама наистина ли се използва в медицината? И откъде я копаят? Как точно сканират мозъка с нея :)

Колко антиматерия могат да произведат ускорителите и колко струва? Абе да не са пуснали пак списание Космос, че младежта пак започна да дрънка глупости? :)
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 67