Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10
 21 
 -: Oct 22, 2020, 18:06 
Започната от go_fire - Последна публикация от Acho
http://www.softsea.com/review/WinArj.html

С тия ARJ архиви сме работили още навремето, когато имаше Win95 и Win98.

 22 
 -: Oct 22, 2020, 17:59 
Започната от go_fire - Последна публикация от jet
Оригинала ARJ 2.50:


 23 
 -: Oct 22, 2020, 16:03 
Започната от go_fire - Последна публикация от go_fire
Този в Дебиан е същия, за който ти говореше:

http://arj.sourceforge.net/

И аз него ползвах, за да разархиварам.

Точно той твърди, че е на някаква измислена ARJ Software Russia.

И също много му се зарадвах онзи ден, когато apt-cache ми го изплю.

 24 
 -: Oct 22, 2020, 15:49 
Започната от go_fire - Последна публикация от jet
Моя mc отваря arj архиви, arj го има в хранилищата на Дебиан и се изненадах, че е под ГПЛ лиценз, явно някой все пак има глава на раменете.
88г. и аз започнах с pkzip/pkunzip, но когато открих arj той стана моя архиватор.
Сега в Линукс времената и големите дискове е друга бира.

 25 
 -: Oct 22, 2020, 13:56 
Започната от 4096bits - Последна публикация от go_fire
Майтапа е, нека има повече, така ще останат повече жени за нас.

Парадирането, с каквото и да е, е неприятно. Може би със сексуалност е дори още повече. По принцип в такива случаи нещата са се оправяли с два шамара. Обаче в днешно време, ако удариш някого, а пък той случайно е и педераст, то веднага ще те подведе под съдебна отговорност за дискриминация.

И аз нямам отговор на въпроса, какво и как да се стори в случая. Особено, ако няма лесен начин да избегнеш контакт с подобен човек.

=*=

Относно децата. Ами те вече осиновяват. В Америка мисля, че поне едно петдесетина години вече могат. В разни европейски държави около двадесет. Опита е показал, че никак не е задължително такова дете също да стане обратно. Дали един родител е добър или лош, няма явна обвързаност със сексуалността му.

Възпитанието на децата е една много деликатна тема, в която имам много провали. Не смея да давам никакви съвети.

=*=

По принцип нямам обратни приятели и не мисля, че мога да имам. Ако е мъж, ще се притеснявам, че може да гледа на мен „като мръвка“. Ако е жена смятам, че между жени и мъже по принцип приятелството е невъзможно.

Но пък не съм срещал чак толкова много такива хора. Живея в патриахален край, където, ако ги има (сигурно ги има), се крият.

Отношението ми към тях е на съжаление. В крайна сметка, това са болни хора. И са болни от болест, която не се лекува. СЗО я извадиха от списъка по политически причини, но си остава психична болест. Не мога да им помогна, не искам да ги затварям. Затова нека си щъкат. Докато не ми пречат и аз на тях, няма проблем.

=*=

В случая се говореше за узаконяване на връзките им, защото от това има последствия. Дадох пример. Например единия не може да наследи пенсията на другия, дома му и дори колата му. Какво да прави той, оставайки без партньора си? Ами, ако е на възраст? Ако вече не може да работи, за да изкара пари? Става поредния бездомник. Ами, ако има и здравословни проблеми?

Не можем да оставим на произвола на съдбата тези хора, само, защото не одобряваме сексуалните им практики.

=*=

И пак за осиновяванията. У нас все още нямат право. Но сме приели цариградската конвенция и ще трябва да им дадем. Но да речем, че става гангстерска революция, изхвърлят ни от ЕС и остават без това право. Това е кофти, но възможен вариант.

Ами ще правят това, което правят и досега. Отиват за някоя и друга година в държава, където това е позволено. Осиновяват си и се връщат. Това може да го направи мияч на чинии. Какво остава, ако има търсена професия, като програмист например.

Така те пак ще имат деца, само дето това дете официално няма да има втори родител, както е и в момента. А това ще породи поредните проблеми. Било училища, детски градини и дори пътувания.

Щом тези неща съществуват, те трябва да бъдат узанонени. Защото иначе тези наши граждани ще имат по-малко права от нас.

Тук някак естествено идва въпроса, а какво да правим с наркоманите. Това също е психично заболяване. Ама за един ден идва твърде много.

 26 
 -: Oct 22, 2020, 13:24 
Започната от 4096bits - Последна публикация от 4096bits
Толерантен съм към обратните. Общо взето, кой накъде го клони, не ме интересува. Обаче след като папата одобри гей браковете, след това ще одобри и тези хора да си вземат деца да гледат. Познай, на какво ще ги възпитават и какъв пример ще имат. За малкото детенце мама и тати са като богове - безгрешни. Всичко знаят и могат. Моментът, когато някое дете разбере, че те са обикновени хора и също грешат и се блъскат в стената, е винаги шокиращ. Та малкото дете от рано ще се научи, че щом "мама и тати" са един пол, значи на другите нещо не им е наред. А каквото научи до седем годишна възраст, остава в подсъзнанието като рефлекси и неосъзнати реакции. Не е случайна тази приказка за първите седем години. И не е случайно, че децата все по-малки ги взимат в разни училища и предучилищни. Отнемат ги от родителите и дават възпитанието им на други. А те работят по програма.

Освен това не понасям, някой да ми навира в лицето, че е гей.

 27 
 -: Oct 22, 2020, 10:44 
Започната от go_fire - Последна публикация от go_fire
Както си и помислих, във Википедия има информация, ама защо не отидох първо там, не знам:

https://en.wikipedia.org/wiki/Far_Manager#cite_ref-11

Цитат
Licensing[edit]
Far Manager is available under the revised BSD license.

Originally, Far Manager was available as 40 days shareware for everyone except for citizens of the former USSR countries, who could use it as freeware for non-commercial use only.[11] On 26 October 2007, the source code for the Unicode development version (1.80, later renamed to 2.0) was released under the revised BSD license.[12][13][14] On 17 May 2010 the 1.x branch has also been released under the revised BSD license, though without source code.[15]

Демек, беше безплатен само на руски. Тук не го пише, но всеки път ми задаваше въпроси на руски при пускане. Обикновено питаше, кой ден сме.

=*=

Във Википедия пише още за портовете и даже пише, че са работещи. Този, който са дали, го посетих и там ясно си пише, че е Алфа. Освен това ползват код от винцето.  При това положение, ако някой ще го ползва, по-добре да си ползва оригинала с Вино, отколкото това.

 28 
 -: Oct 22, 2020, 10:23 
Започната от go_fire - Последна публикация от go_fire
Знаех си аз, че няма, как да помня грешно нещо такова:

https://web.archive.org/web/20021112182413/http://www.swreg.org/soft_shop/3498/shopscr7.shtml

https://web.archive.org/web/20021207232735/http://www.rarlab.com/shop2rarlab.php?prod=far


Щом ми щат пари, помня. Аз Ганьо Балкански ли съм или не съм?!?

 29 
 -: Oct 22, 2020, 10:20 
Започната от go_fire - Последна публикация от go_fire
Засега не намирам информация, но нещо, което не знаех, е, че вече е с отворен код:

https://github.com/FarGroup/FarManager

И така като гледам се разработва активно. Чак се чудя, какво още може да му се добави. Още преди 15 години имаше всичко.

Мани друго, ами станал открит проект още някъде около времето, когато съм го ползвал за последно:

https://web.archive.org/web/20080612172741/http://www.farmanager.com/opensource.php?l=en

 30 
 -: Oct 22, 2020, 09:57 
Започната от go_fire - Последна публикация от go_fire
Трябва да изровя от някъде историята на FAR. Вероятно я има във Википедия. Поне до пета някъде, а може и до десета да е било, но FAR беше shareware. Винаги е имал версия на английски, но тя струваше нещо като 30$. Аз бях беден безработен (хе-хе, как се върти колелото на живота) и определено ги нямах. И кредитна карта нямах.

В момента знам, че е freeware, но пък нямам Windows, на който да го ползвам. Имам само няколко виртуалки за експерименти. Разбира се, на работа никога не съм ползвал нищо различно от Windows. У нас е така, а мисля и по света. Но това, което правиш на работа е фактически да създаваш някакви документи. За да ги дадеш на някого Windows Explorer е повече от достатъчен. Не правиш нищо сложно, че да ти трябва сложен инструмент.

Аз реално и вкъщи не правя нещо кой знае, колко сложно, затова ls, mv, rm, less ми вършат отлична работа. Малко гледам тъпо, когато някой път в doxbox напиша ls, ама бързо се освестям да го заменя с dir.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 10