Страници: 1 ... 8 9 [10]
 91 
 -: Oct 07, 2020, 22:19 
Започната от remotexx - Последна публикация от remotexx
Archive ми е в списъка за гледане (когато ми остане време), а Moon съм го гледал ама... нищо не помня - явно трябва да почвам и аз гинко билоба.

А бе някой знае ли форум на върли фенове на (най-вече древни) анимационни филми? Опитвам се да се сетя имената на 2 (засега) древни (2Д) анимационни (правени на ръка) филмчета ама си спомням само малко от сюжета и нищо от заглавието - а бяха много добри (за времето си)

Оня ден изгледах отново тези двата (архаични):
Appleseed (2004)
Vexille (2007)

ами не са мръднали - красота и съвършенство тяхната семка  :P не можеш да кажеш една сцена на компютър ли е правена или на ръка, най-вероятно и двете едновременно и пак не може да разбереш как точно е направено. За късмет тях си ги пазя на диск (оптичен), а и децата много им се радваха...

П.П. Предлагам да отворим раздел Филми във форума, че (по всеобщо съгласие) от новите почти няма нещо интересно за гледане (освен детски и сериали)

П.П.П. А ето и един... Малък, скромен филм с роботчета, но сниман в България (да направим сравнение)
https://www.imdb.com/title/tt1971325/

Automata (2014)
Autómata (original title)
R | 1h 49min | Action, Drama, Sci-Fi | 17 October 2014 (Bulgaria)

интересни въпроси повдига
https://www.imdb.com/video/vi2817044249


 92 
 -: Oct 07, 2020, 20:45 
Започната от remotexx - Последна публикация от stealth01
Роботът не е производство на Амазон, те само го разпространяват. Аз изгледах само първият сезон, защото въпреки че използваха (при това добре) технически жаргон, другият аспект на героя - искащото да му се получи като в Боен клуб - просто не проработи при мен. Гледам хората го харесват, но аз не успях да го възпрема напълно. А Боен клуб ми е адски любим - идеите, доста сходни със сериалът, там успяха да ми паснат. Някой ден може би ще го довърша...

Експанзията вървеше по sci-fi канала, но май им дойде прекалено скъпо и го спряха. Амазон купиха правата и последният сезон е техен. Идеално им се получава там.

Има и добри творци, които си правят своите неща. Там, естествено не се наливат пари, защото продуктът не е за масова публика и не може да си върне изхарченото. Но ако се интересуваш, може да намериш качествени неща за себе си.

Archive гледах онзи ден. Малък, скромен филм с роботчета, сниман в Унгария. Режисьорът е дебютант, но е работил като дизайнер за Moon и му личи. Доста ми хареса.

 93 
 -: Oct 07, 2020, 17:36 
Започната от remotexx - Последна публикация от jet
Аз мисля, че има свястни и режисьори и сценаристи, но не тях избират продуцентите. Майстор като Харви Уайнстийн е в панделата (затова вече и актрисите са като баба Яга), други пък одъртяха или се оядоха.

 94 
 -: Oct 07, 2020, 16:58 
Започната от remotexx - Последна публикация от remotexx
И другото за което ме подсети сега е че няма, читави сценаристи и режисьори т.е. не останаха - всичките отидоха да правят тъпи сериали за комиксови герои т.е. те официално не са сериал ами нещо като филм с продължение ама с почти никакъв сценарий и всичко изсмукано от пръстите, дотолкова изчерпани че и добавянето на нови герой липсващи в оригиналния комикс вече не ги спасява. Иначе са добре изпипани професионално, ама на кой му пука за комикси, предпочитам тия специалисти вместо по сериали и сапунки да правеха истинско кино. Няма вече хора като Далтон Тръмбо не случайно наричан мистър Холивуд 10

 95 
 -: Oct 07, 2020, 09:20 
Започната от remotexx - Последна публикация от Acho
Ех тия хамериканци, какво да правят завалийките ? Нема един убав чиляк за президентин.

 96 
 -: Oct 07, 2020, 08:58 
Започната от remotexx - Последна публикация от go_fire
Китайците може и да ги глътнат, но ако Тръмп позволи. Тази дебела тиква, дето е решила да воюва с тях, кой знае, какво ще измисли още.

Проблема с Тръмп е, че горките американци нямат избор. Демократите само пълни отрепки пращат насреща. Имаха един (за съжаление пак дядо), дето предизвикваше симпатии, ама Хилъри го закла и прати склерозния Байдън, дето е невиждано чудовище. Помним го, макар той да не си е пил гинкобилобата.

Ама и този дето беше симпатичен беше обявен за социалист. И то не за социалист, ами за последовател на Че Гевара едва ли не. А какво искаше той? Искаше детски надбавки, да го Ева. Ега ти социлиста. Това в ЕС го има по подразбиране. Ако това е социализъм, аз съм болшевик. УжасТ!!!


доп.
===

Звучи много измислено, аз българина да съжалявам американците. Ама точно в тоя случай наистина са за съжаление. Ние тук си мислим, че по-зле от нашите политици няма. На фона на американските и английските са направо цвете.

 97 
 -: Oct 07, 2020, 08:40 
Започната от remotexx - Последна публикация от remotexx
Ами натам вървят нещата... стягай се скоро ще ти трябва по як лаптоп.
Всичко в браузъра и по възможност в облака
Т'ва Атом, VS Code и всичко останало дето ползва Електрон-а, а се задава и Web Assembly

 98 
 -: Oct 07, 2020, 08:31 
Започната от remotexx - Последна публикация от go_fire
Лятото, като бях на гости на тъщата, гледах малко сериали. Проблема беше, че беше посред нощ. Бяха на btv action.

Учудих се в колко чудовищна индустрия са се превърнали. Очаква се, че по безплатните телевизии ще е най-лошото. А то дори там са неща с бюджети. Изобщо не бяха скапани.

Най-много ми хареса един кръстен Луцифер. Да, да, аз с моите религиозни глупости. Имаше един, който беше за пътуване във времето. Ще му объркам името. И накрая един за наемни убийци, който всъщност беше доста забавен.

Всъщност най-тъпия от всички се казваше Готъм и не, не беше за Батман, както се очаква. Беше за предисторията му. С което пък изобщо оплитат живота му, защото там той не е батман, ама всичките лошковци са там. Изобщо тотален провал на историята от комиксите и филмите.

Тоя сериен филм беше направо пошъл. А беше нещо като четвърти сезон. И въпреки това си личи, че дори това сценарно малоумие е правено с прилично количество кинти.

 99 
 -: Oct 07, 2020, 08:24 
Започната от remotexx - Последна публикация от go_fire
Те Мозила FTP-то го отрязаха доста по-отдавна. А и Гългъл обявиха, че ще го правят преди поне половин година. Има нещо, за което са прави. Стар и бавен е. Но според мен ги сърби точно за облаците. Не, че някой е тръгнал да прави масово ftp-та. То май освен ГНУ за проектите си, друг няма. Ама и измисления WebDav на облаците е по-зле. Той е правен да си синхронизираш календара, не да градиш гръмотевична буря.

Пощата няма да я убиват. Няма да я убият, защото освен видео и търсене, това е третото, в което са световен лидер. Обаче направиха друга мизерия. Вкараха OAuth2. Това докато ни го разправяха години по конференции, когато безчет линуксари ветерани, живи лигенди ни го говореха на Open Fest, изглеждаше прекрасно. Беше решението за проблемите ни. Беше напълно отворено. Беше върху дългогодишен отворен стандарт възприет дори от Яху (макар и само изходящо). Гългъл и spybook обещаваха да го поддържат. Изглеждаше невероятно.

Обаче, никой не ни разясни, какво означава това технически. А технически значи, че трябва да имаш пълна виртуална машина на js (нищо по-малко от V8 и квантовия реактор на Мозила) и през нея ти закача едни тъпи жетончета, дето като чуя за тях и ми се повдига. Последните месеци много го писаха това в пощенския списък на Емакс.

На практика не можеш да правиш алтернативни клиенти за електронна поща. KMAIL са успели някак си през QTWebEngine (което е нищо повече и по-малко от Chromium) и някакви противоречиви практики.

Не можеш да си отворен. Не можеш да имаш защита. Не можеш нищо.


 100 
 -: Oct 07, 2020, 02:57 
Започната от remotexx - Последна публикация от remotexx
Скоро всичко ще е през/по облаците - до ... догодина убват FTP-то после ел. поща и само облачните услуги остават и разни месинджъри да могат да ни държат по-изкъсо

Наскоро ми се обнови Хрома и реших да попогледна кое-що са сменили.. нещо ново и... греда
https://blog.chromium.org/2020/09/chrome-86-improved-focus-highlighting.html
...
Deprecate FTP Support
...
Chrome is deprecating and removing support for FTP URLs.

Chrome 72 and later removed support for fetching document subresources over FTP and rendering of top level FTP resources.
Chrome 86 - FTP is still enabled by default for most users, but turned off for pre-release channels
Chrome 87 - FTP support will be disabled by default for fifty percent of users
Chrome 88 - FTP support will be disabled.

П.П. Децата викат - Еха т'ва е също като "Avengers: Infinity War" ама кой ще решава кои 50% ще умрат и кой ще (о)живеят?

Страници: 1 ... 8 9 [10]