Linux за българи: Форуми

Хумор, сатира и забава => Живота, вселената и някакви други глупости => Темата е започната от: spec1a в Sep 30, 2015, 10:13Титла: Facebook малоумия
Публикувано от: spec1a в Sep 30, 2015, 10:13
Премахването на приятели във Facebook може да бъде престъпление в Австралия.
http://www.idg.bg/internet/329374/premahvaneto-na-priyateli-vav-facebook-mozhe-da-bade-prestaplenie-v-avstraliya
   Баси,ако това дойде в наше село,трябва да съм вече в панделата ;DТитла: Re: Facebook малоумия
Публикувано от: go_fire в Sep 30, 2015, 12:01
Странна работа да те съдят за нещо, което не се е случвало наистина. Нито са били наистина приятели, нито са спрели да бъдат наистина такива.

Обаче повече ме притеснява момента, когато ще е незаконно да нямам профил в тази мрежа. Ей това вече ще е проблем и ще трябва да хващам гората.

Отиваш в банка, дай си профила. Отиваш при застраховател — профила бе. Интервю за работа, първо профила. То почти е станало вече. 


Титла: Re: Facebook малоумия
Публикувано от: d0ni в Sep 30, 2015, 13:45
И аз нямам акаунт, но какъв е проблемът? Правиш си фиктивен профил, почваш да следваш Иво Сиромахов, ако си по-отворен и Владимир Каролев. Like-ваш страниците на Кобрата и Григор Димитров и ще си като всички останали, без да биеш на очи :)


Титла: Re: Facebook малоумия
Публикувано от: go_fire в Sep 30, 2015, 14:22
Дони, проблемите са няколко.

По-малкият е, че нищо от това, което си изброил, не ме интересува. Но да признавам, че може да бъде намерено уникално съдържание, което не може другаде. Но приемам за аксиома, че, ако нещо съществува в spybook/twiter/what ever, но не съществува в нормалният свят, то не си струва.

Второто е, че независимо, какво си мислиш, че фиктивен или не знам си, какъв измислен, си анонимен, то дълбоко грешиш. Spybook, Гошовица, M$, Apple или кой да е, ще намери начин да те свърже. И да Тор, Би фрии, Глостери, Адблок, Но скрипт, ала-бала не са достатъчни да те запазят, макар да снижават болката.

Изобщо проблем е да си част от цялото нещо, дори да се намери гениалният начин да не могат проследят/запишат/свържат. Дори само това, те прави част от електронното заробване.


Титла: Re: Facebook малоумия
Публикувано от: 4096bits в Sep 30, 2015, 15:11
Преди време ми се наложи да си направя акаунт там. Системата им ми искаше телефонен номер и предполагам, че после трябваше да потвърдя с код или нещо такова, получен по смс.
Сега виждам, че може да се избере или телефонен номер да се даде, или ел. поща.
Но това супер много ме подразни. За какво им е телефона ми. Отказах се тогава да си правя.
Добре, че си спомних паролата на един мега стар акаунт.


Титла: Re: Facebook малоумия
Публикувано от: daniel_vulchev в Oct 08, 2015, 23:36
телефонен номер за потвърждение на акаунта ала бала irc  си беше най добре  ;D можеш спокойно да псуваш ЦС и НС бз да ти се сърдят