Автор Тема: Да преименувам index.php на start.php, да създам мой index.php ....  (Прочетена 5215 пъти)

3p0

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 338
    • Профил
Възможно ли е да преименувам index.php на start.php, да създам мой index.php, който да направи една таблица и да предаде управлението на start.php и нататък всиччко да работи както преди ....
Активен

PC1: Intel® Celeron® CPU G540 2.50GHz; MB=Gigabyte GA-H81M-S2H rev.1.0; RAM=16Гб DDR3; VIDEO=SAPPHIRE ATI RADEON 4850.
PC2: AMD Athlon (tm) 64 X2 Dual Core Processor 5400+ 2.80 GHz; MB=GIGABYTE M61PME-S2P; RAM=8Гб DDR2; Video=NVIDIA nForce 6150SE (6100-430) - built in the MB.

console

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 243
    • Профил
    • WWW
Възможно е.Реализирането зависи от структурата на сайта.
Активен

“Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail Better.”

3p0

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 338
    • Профил
Засега не се получава. Има някакво чудовищно ограничение  за някакво header(); ....
Продължавам, да се опитвам упорито ....
Активен

PC1: Intel® Celeron® CPU G540 2.50GHz; MB=Gigabyte GA-H81M-S2H rev.1.0; RAM=16Гб DDR3; VIDEO=SAPPHIRE ATI RADEON 4850.
PC2: AMD Athlon (tm) 64 X2 Dual Core Processor 5400+ 2.80 GHz; MB=GIGABYTE M61PME-S2P; RAM=8Гб DDR2; Video=NVIDIA nForce 6150SE (6100-430) - built in the MB.

laskov

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2865
    • Профил
А възможно ли е нищо да не се преименува, а ако при опит за отваряне на таблицата се получи грешка "Няма такава таблица", тя да се създава и да се прави рефреш на страницата?
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

console

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 243
    • Профил
    • WWW
Всъщност какъв е проблема тази таблица да се създава при отварянето на index.php без преименуване и създаване на нови ?
Активен

“Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail Better.”

3p0

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 338
    • Профил
Всъщност какъв е проблема тази таблица да се създава при отварянето на index.php без преименуване и създаване на нови ?
Проблемът е, че в PHP не може да се използват някои оператори, между които е и echo, преди да е минало обръщението към header();, където и да се опитам да създам таблицата в рамките на съществуващия index.php, винаги получавам съобщение, че не може да се зарежда повторно header(); - мъча се от два дни и като някаква прокоба все това съобщение се появява рано или късно  >:D
« Последна редакция: Jun 16, 2016, 16:32 от 3p0 »
Активен

PC1: Intel® Celeron® CPU G540 2.50GHz; MB=Gigabyte GA-H81M-S2H rev.1.0; RAM=16Гб DDR3; VIDEO=SAPPHIRE ATI RADEON 4850.
PC2: AMD Athlon (tm) 64 X2 Dual Core Processor 5400+ 2.80 GHz; MB=GIGABYTE M61PME-S2P; RAM=8Гб DDR2; Video=NVIDIA nForce 6150SE (6100-430) - built in the MB.

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2670
    • Профил
Възможно ли е да преименувам index.php на start.php, да създам мой index.php, който да направи една таблица и да предаде управлението на start.php и нататък всиччко да работи както преди ....

Ако съм те разбрал правилно.... ??? ??? ???

Ами в края на твоя index.php правиш

Код:
include start.php;

Така като се изпълни index.php ще се предаде изпълнението и управлението на start.php

обаче внимавай че start.php ще наследи всички глобални променливи и всички функии от index.php
съответно ако в  index.php имаш header(); и след това print() или echo в start.php не може да имаш пак  header(); защото генерацията на страницата е вече започнало и хедъррите са изпратени.
include xxxxx е нищо повече от текстово вмъкване във файла.

------
но може и да смениш файла index.php в apache с такъв какъвто ти удобно.

Код:
<Directory  /xxxxxxx/yyyyyyy/zzzzz/>
        DirectoryIndex start.php
</Directory>

и в start.php си пиши какво си искаш и ако искаш го слей като код предишният index.php с start.php

« Последна редакция: Jun 16, 2016, 16:49 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

3p0

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 338
    • Профил
Възможно ли е да преименувам index.php на start.php, да създам мой index.php, който да направи една таблица и да предаде управлението на start.php и нататък всиччко да работи както преди ....
Ако съм те разбрал правилно.... ??? ??? ???
Ами в края на твоя index.php правиш
Код:
include start.php;
Така като се изпълни index.php ще се предаде изпълнението и управлението на start.php
обаче внимавай че start.php ще наследи всички глобални променливи и всички функии от index.php
Благодаря, това ще го изпробвам след малко ....
« Последна редакция: Jun 16, 2016, 16:44 от 3p0 »
Активен

PC1: Intel® Celeron® CPU G540 2.50GHz; MB=Gigabyte GA-H81M-S2H rev.1.0; RAM=16Гб DDR3; VIDEO=SAPPHIRE ATI RADEON 4850.
PC2: AMD Athlon (tm) 64 X2 Dual Core Processor 5400+ 2.80 GHz; MB=GIGABYTE M61PME-S2P; RAM=8Гб DDR2; Video=NVIDIA nForce 6150SE (6100-430) - built in the MB.

3p0

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 338
    • Профил
Не става и не става, много пъти опитвах:
1. Ако таблицата се визуализира и форумът се намести в голямата колона на таблицата - дава грешки;
2. Ако таблицата не се визуализира, форумът заема целия прозорец на браузъра - работи без грешки;
Активен

PC1: Intel® Celeron® CPU G540 2.50GHz; MB=Gigabyte GA-H81M-S2H rev.1.0; RAM=16Гб DDR3; VIDEO=SAPPHIRE ATI RADEON 4850.
PC2: AMD Athlon (tm) 64 X2 Dual Core Processor 5400+ 2.80 GHz; MB=GIGABYTE M61PME-S2P; RAM=8Гб DDR2; Video=NVIDIA nForce 6150SE (6100-430) - built in the MB.

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2670
    • Профил
Не опитвай,  а се опитсй да го разбереш.
Грешен ти е подходът.


Да не би да се опитваш да направиш <iframe>

Това също е начин. Страница в страница.
Правиш си еда основна страница и където искаш, да се появи друга страница в нея,  например в някой div или td слагаш iframe със адреса на форума.
« Последна редакция: Jun 16, 2016, 21:25 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

3p0

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 338
    • Профил
@Naka, аз съм прекалено начинаещ с PHP, така че е сигурно, че не знам точно как да го направя ....
Ще прочета за iframe и ще опитам и с него .... дано стане с iframe.
Активен

PC1: Intel® Celeron® CPU G540 2.50GHz; MB=Gigabyte GA-H81M-S2H rev.1.0; RAM=16Гб DDR3; VIDEO=SAPPHIRE ATI RADEON 4850.
PC2: AMD Athlon (tm) 64 X2 Dual Core Processor 5400+ 2.80 GHz; MB=GIGABYTE M61PME-S2P; RAM=8Гб DDR2; Video=NVIDIA nForce 6150SE (6100-430) - built in the MB.

3p0

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 338
    • Профил
Не опитвай,  а се опитсй да го разбереш.
Грешен ти е подходът.

Да не би да се опитваш да направиш <iframe>

Това също е начин. Страница в страница.
Правиш си еда основна страница и където искаш, да се появи друга страница в нея,  например в някой div или td слагаш iframe със адреса на форума.
Признавам, че с echo <iframe .... > стана, това, което исках и засега няма warnings .... дано утре да продължи всичко, да е о.к., защото сега лягам доволен ....
Активен

PC1: Intel® Celeron® CPU G540 2.50GHz; MB=Gigabyte GA-H81M-S2H rev.1.0; RAM=16Гб DDR3; VIDEO=SAPPHIRE ATI RADEON 4850.
PC2: AMD Athlon (tm) 64 X2 Dual Core Processor 5400+ 2.80 GHz; MB=GIGABYTE M61PME-S2P; RAM=8Гб DDR2; Video=NVIDIA nForce 6150SE (6100-430) - built in the MB.

Naka

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 2670
    • Профил
Да няма warning защото това са отделни страници/фреймове със собствените си хттп хедъри.

Иначе даже и това с фреймовете не е много удобно/правилно.

Правилният начин е да вземеш да си направиш собствен template/шаблон/скин на форума и заглавната страница да я оформиш както си искаш.

Всички форуми и cms-и подържат темплейти. А как става и самият синтаксис зависи от самата cms система.


Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

console

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 243
    • Профил
    • WWW
Присъединявам се към колегата по-горе.Направи го по начина по които ти е казал щото иначе правиш ужасни простотии и никога няма да му намериш края на грешките.
Активен

“Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail Better.”

3p0

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 338
    • Профил
Такъв template/шаблон/скин въпрос на настройка на форума ли е или е въпрос на програмиране за да се направи възможен изглед, какъвто до момента липсва ? ( Според мен първо се изпрограмирва скин и после от настройките на форума се избира, да е активен този скин ).
« Последна редакция: Jun 21, 2016, 19:23 от 3p0 »
Активен

PC1: Intel® Celeron® CPU G540 2.50GHz; MB=Gigabyte GA-H81M-S2H rev.1.0; RAM=16Гб DDR3; VIDEO=SAPPHIRE ATI RADEON 4850.
PC2: AMD Athlon (tm) 64 X2 Dual Core Processor 5400+ 2.80 GHz; MB=GIGABYTE M61PME-S2P; RAM=8Гб DDR2; Video=NVIDIA nForce 6150SE (6100-430) - built in the MB.