Автор Тема: GTK+  (Прочетена 1233 пъти)

gamehack

• Напреднали
  • Публикации: 244
    • Профил
GTK+
« -: Jun 01, 2003, 17:00 »
zna4i raota e 4e tragnah da install xine i pri compile-vaneto na frontend-a
 gzine iska GTK+ a pak az ne go bqh install i taka tragnah da go svalqm i si svalih glib,atk i gtk+ source-ovete i po4nah da compile(si4ki sa ot edna versii) i glib se compile OK oba4e pri atk mi dava slednta gre6ka:
/bin/sh: line 1: /root/xine/atk-1.0.3/atk/..//root/xine/glib-2.0.0/gobject/glib-genmarshal: No such file or directory
make[1]: *** [stamp-atkmarshal.c] Error 127
make[1]: Leaving directory `/root/xine/atk-1.0.3/atk'
make: *** [all-recursive] Error 1

si4ki files v tar.gz format za v /root/xine a tarnatite sa saoutvetno v /root/xine/gli.... /root/xine/atk... etc
po saob6tenieto gleam 4e ne6to ne sam pravilno linknati libraries na glib-a
Ako nqkoi moje da help pls ;-)
thank predvaritelno
Активен

Simplicity all the way...

ep98

• Напреднали
  • Публикации: 19
    • Профил
GTK+
« Отговор #1 -: Jun 20, 2003, 16:56 »
':0'0-->
Цитат (gamehack @ Юни 01 2003,18':0'0)
zna4i raota e 4e tragnah da install xine i pri compile-vaneto na frontend-a
 gzine iska GTK+ a pak az ne go bqh install i taka tragnah da go svalqm i si svalih glib,atk i gtk+ source-ovete i po4nah da compile(si4ki sa ot edna versii) i glib se compile OK oba4e pri atk mi dava slednta gre6ka:
/bin/sh: line 1: /root/xine/atk-1.0.3/atk/..//root/xine/glib-2.0.0/gobject/glib-genmarshal: No such file or directory
make[1]: *** [stamp-atkmarshal.c] Error 127
make[1]: Leaving directory `/root/xine/atk-1.0.3/atk'
make: *** [all-recursive] Error 1

si4ki files v tar.gz format za v /root/xine a tarnatite sa saoutvetno v /root/xine/gli.... /root/xine/atk... etc
po saob6tenieto gleam 4e ne6to ne sam pravilno linknati libraries na glib-a
Ako nqkoi moje da help pls ;-)
thank predvaritelno

Za da se kompilira GTK+ 2.0.x, triabwa da se instalirat malko drugi biblioteki, eto i redut w kojto triabwa da se slozat
Glib
Pango
ATK
i nakraia GTK+

za da ibegnesh budeshti problemi, predlagam da si slozish Debian
kogato reshish da instalirash XINE, Debian si tegli depend paketite i si gi instalira
edinstwenia user-friendly linux
ne samo GUI prawi edin Linux user-friendly, a package managment kude go zabrawiate
Активен

http://sf.net/projects/upms - Universal Pacakge Managment System
http://sf.net/projects/trinityos - Free GNU based OS, 99$ compatible with MS Windows