Автор Тема: Проблем K3B  (Прочетена 1072 пъти)

kaling

• Напреднали
  • Публикации: 41
    • Профил
Проблем K3B
« -: Dec 26, 2005, 23:37 »
Здравейте.Имам следниа проблем при запис на CD и DVD.Когато сложа  да записвам CD-RW или DVD+RW с K3B на ниаколко сесий, полу4авам отказ от програмата да запише следващата сесиа.При CD ми дава 4е е открил CDRW и ме пита дали искам да го изтрие.На диска има достата4но миасто зада запи6е това което искам.Ваоб6те не открива 4е има запис на CD.При DVD+RW също прави проблем и не иска да записва.Ниакой да има идеа защо ?Когато записвам на една сесиа ниама проблеми.Благодариа предварително.
Активен

ZEN

• Напреднали
  • Публикации: 159
    • Профил
Проблем K3B
« Отговор #1 -: Dec 27, 2005, 00:03 »
Цитат (kaling @ Дек. 27 2005,00:37)
Здравейте.Имам следниа проблем при запис на CD и DVD.Когато сложа  да записвам CD-RW или DVD+RW с K3B на ниаколко сесий, полу4авам отказ от програмата да запише следващата сесиа.При CD ми дава 4е е открил CDRW и ме пита дали искам да го изтрие.На диска има достата4но миасто зада запи6е това което искам.Ваоб6те не открива 4е има запис на CD.При DVD+RW също прави проблем и не иска да записва.Ниакой да има идеа защо ?Когато записвам на една сесиа ниама проблеми.Благодариа предварително.

Мога да ти кажа за К3В 0.12.10 какво да правиш.
1. DVD+RW - диска се форматира веднъж и след това направо се презаписва новото съдържание върху старото. Освен това тази версия демонстрира някакъв "интелект" и ако оставиш "Vriting Mode" на Аuto то тогава К3В само си решава какво да прави в зависимост от оставащото мястно на носителя /разгледай какви режими на запис предлага/.
2. Ако си започнал сесия - можеш да продължиш като "заредиш" предишната с "Iмport Session" - бутона, който седи от дясно на бутона "Burn". Това мисля, че се отнася и до мултисесийни СD.

Искам да ти обърна внимание, че "сесиа" се пише "сесия" с "я" на края. Пак нещо свързано с неприятната буква "я" - "Ниакой" се пише пак с "я", това се отнася и до "ниама". Постарай се да не използваш "4" вместо "ч"... така или иначе е един клавиш... но пък по-лесно се чете. Въобще не ти ли е малко смешно когато казваш "ниама" с "и" и "а"... получва се нещо като мИАукане...
Поздрави и ако пробваш site на К3В ще намериш интересни работи...

P.S. Щях да забравя - не форматирай DWD+RW много пъти защото както K3B си казва носителя можел да стане "useless"...
Активен

kaling

• Напреднали
  • Публикации: 41
    • Профил
Проблем K3B
« Отговор #2 -: Dec 27, 2005, 00:38 »
Приемам критиката на ZEN относно правописът ми и признавам ,че това не ми е силната страна от което не се гордея.Относно идеята за K3b мога да кажа че с CD се получи и записвам на мултисесия,но с DVD+RW още не мога да се оправия.Като трагна да записвам ми дава следната грешка:"Unable to open64("dev/raw/raw1",O_RDWR):device or resource busy"
Активен

ZEN

• Напреднали
  • Публикации: 159
    • Профил
Проблем K3B
« Отговор #3 -: Dec 27, 2005, 21:25 »
Цитат (kaling @ Дек. 27 2005,01:38)
Приемам критиката на ZEN относно правописът ми и признавам ,че това не ми е силната страна от което не се гордея.Относно идеята за K3b мога да кажа че с CD се получи и записвам на мултисесия,но с DVD+RW още не мога да се оправия.Като трагна да записвам ми дава следната грешка:"Unable to open64("dev/raw/raw1",O_RDWR):device or resource busy"

Как точно тръгваш да записваш... мултисесия, DAO, start multisession...пробвай под "root" какво ще стане... с какво дистро си?

Всъщност е добре преди да питаш някой за нещо, да обясниш какво ти е дистрото, какво си правил до сега и т.н. за да има човек някаква информация, иначе може да те заблудят отговаращите.
Активен