Автор Тема: Проблем с кодеци. . .  (Прочетена 1506 пъти)

AnachroNia

• Участници
  • Публикации: 10
    • Профил
Проблем с кодеци. . .
« -: Jan 12, 2006, 23:52 »
Здравейте,
От няколко дена се занимавам с линукс. Не мога да кажа, че знам кой знае колко, но ми е интересно да се науча. Успях да си го инсталирам сам и да си настроя пппое кънекшъна с което се гордея. Но сега имам проблем с проблем с подкарването на филми. Ползвам Suse 10 с графична среда KDE. Инсталирах си w32codec-all-20050412-0.pm.0.i586.rpm което би трябвало да са ми кодеците, но уви като се опитам да си пусна някакво филмче ми искарва следната грешка

No plugin found to handle this resource (/windows/D/Clips/Bomfunk MC's - Freestyler.mpg)

Details :
xine: couldn't find demux for >/windows/D/Clips/Bomfunk MC's - Freestyler.mpg<
xine: found input plugin : file input plugin

Добре тука иде реч за някакъв плъгин, но си нямам никаква идея нито от къде да го намеря нито как да го инсталирам. Грешката я изкарва от Kaffeine. Пробвах и с RealPlayer 10 , но той ми искарва "The player does not have the capabilities to play back this content. The following components are required: avi. " Надявам се някой да ми помогне да си подкарам филмите. Благодаря предварително.

П.С. Съжелявам, ако съм подразнил някой с ламерския въпрос, но всеки трябва да се учи от някъде.
Активен

aaaaaa

• Напреднали
  • Публикации: 971
    • Профил
Проблем с кодеци. . .
« Отговор #1 -: Jan 13, 2006, 00:32 »
А с Mplayer става ли?Не мога да ти помогна много, защото не съм имал такъв проблем, но все пак ми се върти нещо на ум. Не знам дали е таква ситуацията, но съм чел, че понякога xine (а и други player-и) търси кодеците в различна директория от тази, в която са инсталирани. Провери, в коя директория са се инсталирали и xine къде ги търси. Що се отнася да Real Player, колкото и да се мъчих, с него подкарах само мп3-ки и real media или както там се казваш техния формат.
Активен

...to boldly go where no one has gone before...

AnachroNia

• Участници
    • Профил
Проблем с кодеци. . .
« Отговор #2 -: Jan 13, 2006, 00:47 »
До колкото виждам ги търси в /usr/lib/win32 . . . в графата декодер е сложена тази директория.
Там като вляза си има сякакви длл-и с имена дет си личи, че иде дума за кодеци и разни други файлове. Но като дам на видео ми искарва 'видео драивър то юз : дефаулт : ауто' но от долу не открива такива екстри.

P.S. Mplayer нямам.
Активен

aaaaaa

• Напреднали
    • Профил
Проблем с кодеци. . .
« Отговор #3 -: Jan 13, 2006, 00:58 »
Video driver-а и при мен е на auto. По-добре погледни в графата decoder. При мен тм пише:
path to Real Player Codecs
/usr/lib/win32
path to Win32 codecs
/usr/lib/win32
Ако е така и при теб и във въпросната директория има сложени кодеците, значи проблема най-вероятно не е в тях. Пробвай да пуснеш нещо различно от .mpeg, например .avi.
Активен

AnachroNia

• Участници
    • Профил
Проблем с кодеци. . .
« Отговор #4 -: Jan 13, 2006, 01:17 »
Хммм имаше малко напреднак. При пускането на ави не ми изкарва грешка. Но за сметка на това не ми пуска нито звук нито образ и ми прехвърля лентата с времето с скорост 2 минути в секунда. Общо взето всело. А другите формати искарва същата грешка . Настройката си ми е точно така
path to Real Player Codecs
/usr/lib/win32
path to Win32 codecs
/usr/lib/win32
И кодеците ми са си инсталирани в въпросната папка. В собщението на Kaffeine са споменати plugins. Може би има нещо недоинсталирано. Въпроса е какво ли е то ?...

EDIT:

Открих и още нещо интересно в настройките на плейъра. Като дам Settings -> player engine би трябвало да ми искара меню от което да си избера такъв. А там няма абсолютно нищо.
Активен

aaaaaa

• Напреднали
    • Профил
Проблем с кодеци. . .
« Отговор #5 -: Jan 13, 2006, 07:06 »
На мен ми се показват тези неща. Провери на какво на опитност си дал да ти е менюто на настройките. settings->Setup->GUI->Configuration Experience Level и в зависимост от това, което си сложил тасм може да ти скрие някои опции.
Активен

Bogo

• Напреднали
  • Публикации: 636
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: cmd
    • Профил
Проблем с кодеци. . .
« Отговор #6 -: Jan 13, 2006, 11:51 »
Това са кодеци от сайта на MPlayer. В архива има README.
Активен

live free or die хард :)

• Гост
Проблем с кодеци. . .
« Отговор #7 -: Jan 13, 2006, 21:12 »
Ако искаш да си инсталираш MPlayr най-лесният начин е следния:
1. control center
2.избери YaST modules
3.избери Software
4.избери Change Installation Sourse
5.избери Add
6. избери http