Ами имам много въпроси и се без отговори, за това ще ги вкарам на куп.
1. Ползвам Слак със ядло 6.13. Ползвах swaret който ми ъпгрейдна ГЦЦ от весия 3.3 на 3.4 иили 3.5 не помня. Опитах се да инсталирам VMWare но ми каза че не ми разпознава линукса и за това ще ми компилира модул който да ми се зареди директно в ядрото. Казах му давай.
След което получих уорнинг, че версията на гцц с която е прекомпилирано ядрото е по стара от текущата. Та питането е не би ли трябвало новите версии на компилатора да са съвместими със старата

'>!!!!
2 Прекомпилирах ядрото дадох меню конфик, не пипах нищо и го компилирах. Резултата беше че след зареждането изгубих НТФС дяловете на диска си, както и сички маунтнати дялове, не можа да зареди модула за файловите системи. Даде уорнинг че има проблем със версийте, но за сметка на това VMWare успя успешно да билдне своя модул и тук за мен възникват два въпроса:
първия е ядрата фиксирани ли са откъм версии с които могат да се билднат, имам предвид явно 6.13 се билдва с гцц 3.3 но има проблеми сас 3.4 или 5 забраих.
втория е когато влизам в меню конфиг първоначалната конфигурация не е ли GENERIC конфигурацията, защото явно не е. Ако беше от де се появи тоя IPv6 и последно, има ли някакво опътване като се прекомпилира ядро кои модули е добре да се сложат и кои да се изпускат?
Благодаря за вниманието

'>))))