имам 1 PC в ролята на сервер и 7 терминални клентски станции без HDD като мисля да ги увелича до 15 ... колкото порта ще има суича

'>))) може едно от PC-тата да го оставя под WinXP ама това в случая не е важно

'>
значи засега клиентските PCта боот-ват от дискета, мислех да е от ROM-а на мрежовата карта, ама се отказах засега.
теоретично знам, че има възможност вместо да се подкарва само Х-средата на станциите, да се задава и приложенията да се стартират локално, примерно kvIRC или Opera, за да се използват собствените ресурси...те и без това няма да са много щото само И-нет ще се ползва

'>
тоест искам да използвам сегашния сервер само като фаилов сервер, така че клиента като седне да може да боот-не която дистрибуция предпочита и да ползва само swap на сервера, и разбира се да си запише фаиловете

'>
та сега незнам точно начина как да стане това боот-ване и то само от една дискета по възмойност, или примерно за всяка дистрибуция по една дискета.
а и незнам дали ще е възможно изобщо да има 5-6 стартирани дистрибуции от различните клиенти, нито системните изисквания за това

'> все пак искам и новото KDE3.0 - едва ли ще се задоволи с малко ресурси
ако може да ми помогнете и да ми спестите малко труд ще се радвам да получа съвет
благодаря