Здравейте
преди един ден при изваждане на мрежовият кабел от компютъра докато имах
SSH сесия през PuTTY, при което съответно връзката прекъсна и като свързах
отново кабела трябваше да се лог-вам отново, се получи следната кофти ситуация
при лог-ване терминала изплюва следното (независимо с какъв потребител и с какъв клиент се свързвам, вкл. и от друга линукс машина):
Примерен код |
.......... dircolors: Unknown keyword "╡б╦<2Р╧вІde=╦ЄЩ╘▀ИиоOЇ}9ІУ²O dircolors: Unknown keyword ╗п╪К dircolors: Unknown keyword S┬ dircolors: Unknown keyword ═Э5tр8 dircolors: Unknown keyword юpъ3lЙ*х/ґ⌠e[╩пedУc┐⌠╨hЬ\щIz dircolors: Unknown keyword @N┘ dircolors: Unknown keyword \ dircolors: Unknown keyword ▄╩Y╩┐├╩v┘╪є· dircolors: Unknown keyword з▌oй╬5╠ґF√oи>О╦▌0c_-{├ЪeЭ°ad@-°ЙЩ7гh#ЕЇ_ш┤щРШ|"≤╦┌d─И=╡А$,ёґыC,²K▀Щ≈$ф▓9<АI0Д░{╪xiИrэ-KK<s*&Шк▐│и⌠:[©\aэ╒C╒ьQdFгu XfЮ]РB!Б[ИгP╟z┌░D│?ie░x dircolors: Unknown keyword ╧XЬ▐Фш▒фа·шъц╪bd dircolors: Unknown keyword QЩXХ┘крBZU─ЭҐ2!Oъ?O≤зЧ^╬~?OЁMЬ┴t░] LS_COLORS='*.DЧШЯ?!,|─┬ҐF÷■)ёВРк}l_²з1В$=цЙ z<Vc▄eo0Ж╞р'нv]┘ЩПЪЩ)©c╨`Iуж2▀ЬъпZ_÷ZЙO3ЬT@AВHY·6:*.O├p┐cBєЪе°Пy└ФПRИГs•$Ї=▀╣Z╘╘ГаЙ╙╦>RФ─└·1:'; export LS_COLORS; LS_OPTIONS=' --color=never'; export LS_OPTIONS; alias ls='/usr/bin/ls $LS_OPTIONS'; alias dir='/usr/bin/ls $LS_OPTIONS --format=vertical'; alias vdir='/usr/bin/ls $LS_OPTIONS --format=long'; alias d=dir; alias v=vdir; PuTTYPuTTYPuTTYPuTTYmeto@saturnix:~$ PuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTY
PuTTYPuTTYPuTTYPuTuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuT
TYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTYPuTTY
|
(изхода е съкратен отгоре, излизат няколко екрана в подобен стил, ако някой е заинтересуван ще му ги пратя всичките
'>
успях да заобиколя проблема като изкоментирах всичките редове в /etc/profile където има dircolors,
но сега не ми работят цветовете в терминала (естествено)
същото се получава и ако напиша на ръка командата
Примерен код |
dircolors -b |
или
Примерен код |
eval 'dircolors -b' |
дистрибуцията е Slackware 10.1 ядро 2.6.11.9,
опитах се да търся из форумите за нещо подобно, но всъщност не знам даже какъв е проблема, а на английски съвсем не ми е ясно как може да се формулира достатъчно кратко, за да ме разбере Google