Автор Тема: Collectd проблеми....  (Прочетена 1046 пъти)

carpo

• Напреднали
  • Публикации: 19
    • Профил
Collectd проблеми....
« -: Jul 03, 2006, 13:28 »
Ползвайки програмата от известно време, наблюдавам странни неща : при работа на машината около седмица (десетина дена), информацията събирана от collectd във rrd базите данни за PING времената, които искам да се събират странно стават N/A, а всичко останало, наблюдавано от демона си върви без проблеми...
 Особеностите на инсталацията :
 Custom SlackWare Linux 10.2/kernel 2.6.17.1 със компилирана Reiser4 поддръжка;
 collectd 3.9.1 и rrdtool 1.2.12
 AMD Duron 1300 на Asus K7V133 дъно, 256 MB SDRAM....

Не съм сигурен дали проблемите със PING данните не се дължат на промените в ядрото, но понеже държа машината да е "актуална" - я обновявам редовно;
 Видях, че има и нова версия на collectd - 3.9.3, но всички даунлоуди, които открих водят към collectd.org, а днес (3.Юли.2006) сайта не отговаря (браузера ми казва, че далечната страна е затворила връзката).... Някой да знае за mirror?

Темата ще я разследвам допълнително, защото информацията от collectd ми трябва, а не искам нищо по-голямо понеже мрежата, където върви инсталацията не е голяма - ping-ваните адреси са 6...

Благодарности предварително!

Активен

carpo

• Напреднали
  • Публикации: 19
    • Профил
Collectd проблеми....
« Отговор #1 -: Jul 11, 2006, 17:09 »
След известно ровене насам-натам, открих, че проблема е решен от автора във collectd-3.9.3 и нагоре, като последната версия е 3.10.
Проблема е бил във препълване на променлива 2 байта, като решението му използва 4 байтова такава.

Успехи!
Активен