« -: Aug 22, 2006, 02:57 »
Търсейки с гугъл из световната мрежа, се натъквам на доста места, където потребители се оплакват от този проблем, но еднозначен отговор и решение не срещнах.
Проблемът е, че с последните версии на КДЕ спря да работи или по-скоро работи бъгаво превключването на клавиатурната подредба посредством шорткъти. При 3.х и първите подверсии на 4, след като се включеха нещата в контрол центъра, всичко заработваше. Сега шорткътите не искат да работят, за да се "активира" първото превключване е с мишката и тогава се променя флага, както и светва (при мен скрол лок), ако е зададена тази опция. След това приложението започва да разпознава комбинацията за превключване, но флагчето на таскбара не се променя, само диодът се пали и гасне. Политиката на превключване я задавам по приложения, но съм пробвал и с глобално, като резултатът е същият. Знам, че индикацията може да се оправи с помощта на отделен продукт, но след като го има в самата среда и преди работеше, не ми се иска да го правя по този начин.
Мисля, че това е проблем на КДЕ или Х, защото е едно и също при последните версии на Дебиан, (к)Убунту и Слакуер (кърънт). Пробвал съм го.
Няко друг знае ли нещо за този проблем и евентуално може ли да се оправи?