Автор Тема: Инсталация на gentoo ?  (Прочетена 3339 пъти)

Agent_SMITH

• Administrator
  • Напреднали
  • Публикации: 3082
  • matrix kernel module
    • Профил
Инсталация на gentoo ?
« Отговор #15 -: Dec 14, 2006, 10:06 »
Цитат (dilyan_rusev @ Дек. 14 2006,00:40)
съжалявам, че е малко извън темата, но по същество gentoo не е ли същото като linux from scratch? и според мене за един 100%тов новак за линукс чааак такива подробности са най-малкото плашещи. аз смятам да се захвана с linux from scratch , но вече имам поне малък, но все пак *някакъв* опит с линукс и следователно искам да науча повече (как работи това-онова, да се науча сам да си пиша скриповете и да човъркам, общо-взето). според мен това си е един вид потребителска еволюция. иначе не мисля, че бих прекомпилирал половината система само защото искам да инсталирам някаква програма, която изисква това. за ползване най-симпатични ми се струват debian-базираните системи, но това, разбира се, си е вече върпос на вкус.

Разводняваш темата със sux/rullz глупости. Не само това, ами видно не си наясно с Gentoo и си позволяваш коментари... Избягвай подобни "споделяния" без опит с който да застанеш зад думите си - попадаш в категория flamer.
Активен

-= СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА НА ФОРУМА =-

GRAND

• Напреднали
  • Публикации: 38
    • Профил
Инсталация на gentoo ?
« Отговор #16 -: Dec 20, 2006, 15:09 »
До колкото ми е известно инсталатора на Gentoo LiveCD 2006.1  има малък проблем със преоразмеряването и създаването на partitions. Най-лесният и сигурен начин за иснталирането на Gentoo според мен е описаният от agent_SMITH, работи безотказно. Необходим ви е само нет и настройка за ползване на бългърският mirror на Gentoo http://mirrors.ludost.net/gentoo.
Активен

empty

• Напреднали
  • Публикации: 893
  • Distribution: Gentoo
  • Window Manager: KDE
  • Alien Invader
    • Профил
Инсталация на gentoo ?
« Отговор #17 -: Dec 20, 2006, 19:14 »
Сваляш си едно Live CD, без значение какво. ubuntu, kubuntu, knoppix, slax, абе каквото ти попадне. Boot от LiveCD-то и си настройваш нет-а. Слад това отваряш е тая статия:

http://linux-bg.org/cgi-bin....1611619

Четеш и правиш 1 по 1.
Не е сложно, ама иска малко четене. Хобавото е, че в тази статия, в Handbook-а на Gentoo и в gentoo-wiki.com има адски много изчерпателна и лесна за разбиране информация.

Аз ползвам Gentoo като алтернативна OS и ми харесва доста. Ако поддръжката на slackware продължи да е такава както е сега... Май ще си остана само с Gentoo.
Активен