Автор Тема: Препоръчайте файъруол, моля  (Прочетена 635 пъти)

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4013
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Здравейте! Решил съм да махна shorewall и mandi по ред причини- основната от които е, че след като си прекомпилирам мое ядро от сорс, не мога да накарам манди да работи- трябва му някакъв модул ipt_IFWLOG, който го има само в пачнатите ядра на мандрива. Писах хиляда теми по тоя въпрос и тук, в тоя форум, и в други, включително и международни, и никой не можа да ми каже (или може би не са искали) с какво/как да пачна ядрото, за да го има и тоя модул, необходим на манди демона. Покрай това ровене се научих да пачвам ядрото с какво ли не- супермаунт, ipsets, и др., но не и с това, което ми трябва. Всъщност той шоруола си работи и без манди, но нямам съобщения, когато някои опита порт скан, ОС детекшън или нещо такова, а държа на това. Пробвах firestarter, но не можах да го "накарам" (или не разбрах как) да работи като фонов процес (демон) постоянно след старт на системата- трябваше ръчно да го стартирам с команда firestarter,  за да тръгне. Моля, препоръчайте някоя стена- предпочитам GUI. Това, което ми трябва, е да мога от GUI да отварям/затварям портове, да забранявам/разрешавам някои приложения, и да имам нотификейшън, когато някой ме сканира- напълно стандартни неща. Благодаря предварително

Активен