Идеята за местен линукс според мен е заради съпорта, който може една местна линукс общност да окаже! Тъй като съм суетен, давам за пример моята дистрибуция! Ползват я малко хора, но поне са доволни! Даже осигурявам и неограничен съпорт на един човек, който допринесе много за дистрибуцията! Shade, ако четеш това, знай, че винаги ще поддържам бинки за теб!
Не е важно какво пише на дистрото, кой го е правил или какво има в него и т.н. Важното е, като някой има проблем или въпроси да си насреща и да може да помогнеш! Ако може и да си плаща за това

'> Ако щете вземете едно Ubuntu и му осигурете на него съпорт, но да има съпорт реален! Хора, които да отговарят за работата на тая система на компютъра на клиента и да помагат! Не просто да се държим като елитарен клуб и да казваме: RTFM

'> Шегувам се, линукс-бг отдавна надмина този етап! Та българският линукс не е важно какъв е, а какъв отбор стои зад него, хора на които може да се обадиш и т.н., че и да си получиш качествен платен съпорт! Повечето фирми, които осигуряват линукс решения ползват различни и най-често чужди дистрибуции, няма БГ такива, не съм чул дори Тиликс да е направил голям бум в линукс решенията, но изглежда обещаващо! Мегдан за работа има! Но....
...но-тата от вас!