Автор Тема: Как да излъжа gdm за езика?  (Прочетена 791 пъти)

nov_chovek

• Напреднали
  • Публикации: 536
  • Distribution: Ubuntu 8.10 по принуда
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Как да излъжа gdm за езика?
« -: Apr 13, 2007, 12:27 »
Имам Арчлинукс 0.8  с инсталиран Гном. Досега си ми беше настроена системата да влиза в ИНИТ3, но ми се дощя да си я пускам с инит5. Обаче аз съм си настроил нещата така, че:

1. локала ми е bg_BG.cp1251.
2. LC_MESSAGES=C
3 LANGUAGE=en_US

така локала ми е български, но езика на съобщенията и менютата са ми на англлийски. Така ми допада най-много.

След инсталирането обаче на GDM, тая програмка си вади и слага настройки както си ще. гледах нейния locale.alias, ама не виждам как мога да настроя нещата както съм описал по горе. НЯкой правил ли е тоя експеримент и има ли някаква идея?
Активен

Lord Bad

• Напреднали
  • Публикации: 1667
  • Distribution: Fedora 13
  • Window Manager: GNOME
  • Jedi Knight
    • Профил
« Отговор #1 -: Apr 13, 2007, 13:21 »
Защо ти е да ползваш init 5 за да ползваш gdm - аз съм го сложил направо в rc.conf в DAEMONS. При мен локала и езика са едни и същи, но довечера ще ги променя и ще ти кажа какъв е бил резултата.
Активен

Fuelled by Fedora 13 "Goddard"
====================================
Rock it!

nov_chovek

• Напреднали
  • Публикации: 536
  • Distribution: Ubuntu 8.10 по принуда
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
« Отговор #2 -: Apr 13, 2007, 15:20 »
Ам аз така знам, че от /etc/inittab си задаваш в кой режим да се пуска. Тма по подразбиране е XDM, но аз го промених да пуска ГДМ.

А от моята идея е да имам графичен логин (ГДМ в случая), локала да ми е български (цп1251), но езика на съобщенията и грещките да ми е на английски.
Обаче като изберам български език от ГДМ и то ми прави всичко на БГ (локал, менюта и грешки), ако избера англисйки - локал, меню и грешки са ми на англисйки. Т.е. ако пиша текстов файл на кирилица  го запиша -> ще се запише в кодировка -> УТФ8 мисля или някаква Western, a аз искам да е цп1251.

Надявам се че го написах разбраемо.
Активен