Здравейте
Преди около половин година си бъзиках дисковете (resize, move, format) и поради грешка при една доста сложна операция (resize на началото), която чак после разбрах че не е много препоръчителна се получи някакъв проблем в последния момент и след като едва успях да си спася диска (с parted или fdisk не помня вече но беше голяма мъка (поне за мен

'> )), цялата информация сякаш остана на 2 места по диска (понеже се правеше местене на началото напред, той копира информацията "след средата", и вече имах и новото и старото копие), но проблема беше, че едното от тези копия стана недостижимо (konqueror-a ми показва размера на едното копие и няма и намек че има и друго, gparted показва най-точно колко ми е зает диска (отчита че почти всичко е заето), а qtparted казва че има място по диска (a то няма)).
Диска е с големина ~ 57GB, a cъщинската информация по него е 36 GB (до сега бях позабравил малко за този проблем и чак сега почувствах нуждата от още място - т.е след проблема съм трил и писал на ново по диска, но онези "кухите" ~ 20GB са си останали).
Имам на разположение 2 * DVD RW, 10 GB свободно място по един от другите дискове и свободно време

'>. Моля кажете как да оправя тази каша

'>
Благодаря предварително на отзовалите се!