Здравейте
Свързах си лаптопа с настолното РС и сега реших че трябва да настроя някакъв начин по който да мога да си работя възможно най-лесно от лаптопа с файловете на РС-то и обратно. Мислех да си пусна NFS, но реших че това е трудно (не че съм го пробвал де) и затова се спрях на варианта със samba server. До тук добре пуснах си една samba на РС-то и от лаптопа си се свързвам с нея без проблем като напиша в konqueror или krusader
smb://192.168.1.1 Веднага след като извърших тази операция отидох в папката с музиката ми където има стотици под папки на кирилица и имената на mp3-ките също са на кирилица и какво да видя — само някакви черти

'> Затова отидох в контролния център на КДЕ-то и видях, че настройките на Samba-та ми са по този
начин след което ги промених
така рестартирах самбата и кирилицата почна да ми се вижда перфектно от лаптопа. Но и тази моя радост не трая дълго когато реших да монтирам нещата с тази команда:
Цитат |
# mount -t smbfs //192.168.1.1/GENKO /mnt
|
Тя ми изкара следния изход:
Цитат |
timeout connecting to 192.168.1.1:445 Password: Anonymous login successful
|
Когато ми поиска парола натиснах ентър само. Файловете от РС-то се монтираха успешно в /mnt обаче кирилицата пак изчезна
'> Този път даже още по-лошо, тъй като като влезна в папка на кирилица и не виждам нищо вътре като съдържание. Интересното е че през konqueror или krusader в същото време нещата са добре, а в монтираната папка не се виждат....
Някой има ли представа как да си реша проблема.
Предварително благодаря!