Автор Тема: Разпечатване на снимки - програма?  (Прочетена 4703 пъти)

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4154
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Здравейте! Имам мастиленоструен принтер Лексмарк Z617. Със софтуера, който получих с него (разбира се, за уиндоус) под уин могат да се слагат няколко снимки (например 4) на един лист формат А4 и да се разпечатват четирите едновременно на един и същ лист. Под линукс, това не става- и няма софтуер от производителя за линукс-- принтерът си печата, но като отворя снимка например с Image viewer под гноме,  ми хаби целия лист за една снимка само- а фотохартията си е доста скъпа. Интересува ме, някой знае ли софтуер за линукс, с който мога да задам на принтера да разпечата да кажем 2, или повече снимки на един и същ лист, за да си изрежа просто след това снимките. а не да хаби цял лист за всяка обикновена снимка? Благодаря предварително

Активен

dedmin

• Напреднали
  • Публикации: 456
    • Профил
Разпечатване на снимки - програма?
« Отговор #1 -: Nov 18, 2007, 02:32 »
Може с всяка програма за растерна обработка - Gimp, Krita или странираща като Sribus. Това го може в gThumb и f-spot. Но най-лесно е с Picasa :
Print in Picasa
Теглиш Тук

Активен

Ekspert

• Напреднали
  • Публикации: 801
  • Distribution: Debian Wheeze
  • Window Manager: Gnome 3
    • Профил
« Отговор #2 -: Nov 18, 2007, 06:33 »
Преди доста време имах lexmark Z605, и имах почти същите главоболия с него, после намерих драйвер за него и всичко си дойде на мястото.
Изтегли  това за Z617
това е за redhat, но може да го ползваш и за дебиан базрани дострибуции, аз го сложих на debian и работи.
Активен

Извинението е като ЗАДНИКА. Всеки си го има.

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: Nov 18, 2007, 09:30 »
Аз това го имам инсталирано на машината си, принтера ми с него бачка, Ekspert. Той принтира, хватката е че не ще две снимки на един лист. dedmin, мерси много, сега ще видя тая пикаса
Активен

ddantgwyn

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 1267
    • Профил
« Отговор #4 -: Nov 18, 2007, 12:52 »
Цитат (Nik123 @ Ноември 18 2007,02:17)
Здравейте! Имам мастиленоструен принтер Лексмарк Z617. Със софтуера, който получих с него (разбира се, за уиндоус) под уин могат да се слагат няколко снимки (например 4) на един лист формат А4 и да се разпечатват четирите едновременно на един и същ лист. Под линукс, това не става- и няма софтуер от производителя за линукс-- принтерът си печата, но като отворя снимка например с Image viewer под гноме,  ми хаби целия лист за една снимка само- а фотохартията си е доста скъпа. Интересува ме, някой знае ли софтуер за линукс, с който мога да задам на принтера да разпечата да кажем 2, или повече снимки на един и същ лист, за да си изрежа просто след това снимките. а не да хаби цял лист за всяка обикновена снимка? Благодаря предварително

а имаш ли възможност за избор колко страници на лист хартия да печаташ?

ако имаш -- опитай да му дадеш да отпечатва по 4-ри страници на един лист хартия. надявам се, че няма да ти мащабира съответно и снимките. ако не стане -- погледни другите съвети, които ти дадоха -- за gimp, gthumb, picassa etc.
Активен

the lamer's team honourable member

pastora

• Напреднали
  • Публикации: 100
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: GNOME
  • С нами Бог!
    • Профил
« Отговор #5 -: Nov 18, 2007, 14:33 »
Може би ти трябва GnomePhotoPrinter.
Активен

...Но някои не обичат да знаят за своя български род, а се обръщат към чужда култура и чужд език и не се грижат за своя български език, но се учат да четат и говорят по гръцки и се срамуват да се нарекат българи. О, неразумни и юроде!...

Случайно да ви звучи актуално?

Nik123

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6 -: Nov 21, 2007, 17:37 »
Благодаря на всички, оправих се, picasa върши отлична работа
Активен