Здравейте, не знам дали за този раздел е това питане но мисля че проблема е за тук.
Значи мой роднина реши да публикува статия в американски
електронен журнал. Проблема възникна обаче когато поискаха статията и се оказа, че трябва да е в ТЕХ файл. До тогава не бях чувал за ЛаТеК но само мога да съжалявам за това. Оказа се, че това е превъзходно средство за писане на формули(математически, физични, химични и статистически). Успях да разуча основните правила и направих статията без проблеми, като при това успях да науча и как се вмъкват графики. До тук всичко добре моя ентусиазъм и този на моя роднина ми дадоха възможност да се регистрираме в сайта и да изпратим съответната статия. Оказа се, че веднага получихме следния е-мейл:
Примерен код |
Dear Author, Thank you for submitting your paper to EJS. However we can not create the PDF file from the received source files. Could you please check if you have added the correct TEX file to the ZIP archive you have uploaded to the system (the compiler stops because of the errors in TEX file). If you have any questions, please do not hesitate to contact me. Best regards, Ieva Spudulyte (on behalf of Ina Talandiene, EJS admin, during her vacation) |
Това страшно ме озадачи въпреки, че самото изпращане та ТЕХ файлове от самото начало ми навя мисли за различни компилатори, как и къде работят и тем подобни. Оказа се, че мадамата от щатите не може да компилира моя ТЕХ файл независимо от това, че съм и пратил всичките файлове. При мен си ги компилирам в PDF и DVI без проблеми но там явно системата е друга. Прочетох пак страницата им и се оказа, че файловете се "processed with the hyperref package".
Сега моля присъстващите тук да ми обяснят каква е разликата между това да компилираш с pdflatex и този пакет.
Благодаря предварително!!!