DNS na WinGate

'>
Emi te teia tvoite 'providers' sa niakakvi mizernici bre !
Viarno che vseki se spasiava koi kakto moje, obache da mi polzvash WinGate za poveche ot niakolko PCta v hide-net - tova si e prosto prichina za problemi :-)
Problema, kolkoto i stranno da vi zvuchi na vsichki, koito chetat i pishat tuk, e tochno vyv WinGate v tozi sluchai. Neka vi pripomnia samo che Windows i Linux praviat DNS zaiavkite po razlichni nachini (ako ne svetvate oshte da vi pripomnia i razlikata v UDP i TCP protokolite). WinGate kato edin 'statefull firewall' (maiku kak zvuchi tova za edna takava bozava programa) predpolaga che zad nego ima Windows-i i prouska tehnia DNS protokol, a Linux polzva malko po-razlichno ( i po-standartno ) zapitvane i ... ti si dotuk :-)
Syvetyt mi e : sloji si naistina DNS na niakoi provider ot BG, ili napravo vsemi si napravi Caching-Only nameserver ( ima prekrasno HOWTO za tova )
Sled tova vikni 2-3 friend-ove (po vyzmojnost po-iaki) i sys buhalki v ryce idi i pitai teia tvoi "providers" shto ne vzemat da si slojat WinProxy - po-dobre raboti ot WinGate :-)))
Haide sys zdrave !