Автор Тема: проблем с управление на захранването в ubuntu...  (Прочетена 1023 пъти)

penko_70

• Напреднали
  • Публикации: 68
    • Профил
Не знам дали тази тема е точно за този раздел от форума, но имам следния проблем. Инсталирах Ubuntu 7.10 на една стара машина. Всичко друго си работи, но имам проблеми с управление на захранването. Когато искам да изключа компютъра, той стига до едно положение и захранването му не се изгася. Рестартира се нормално, мога да избирам Win и Ubuntu от Grub менюто, в уиндоус се изгася нормално, но в Ubuntu не иска. в началото, при самото стартиране ми пише някаква грешка за ACPI, че нещо нямало в биоса и трябвало да се подаде параметър ACPI=force , мисля, че да се разрешало това, но не знам как се подават параметри към ядрото по време на стартиране на системата... иначе когато изпълня командата lsmod виждам, че има модул, наречен apm , в услугите на убунту махнах отметката на acpid, включена ми е само тази за apm, но не ще да се спре нормално. в някаква сериозна грешка забива, и когато пусна хибернация, спира ми монитора, хард диска но чувам вентилатора на захранването да работи още... а после няма никакво излизане от тази ситуация, освен горещ рестарт, но това е твърде грубо занимание...

преди на тази машина съм инсталирал мандрива 2006 последно и с нея съм нямал такива проблеми. по-новите мандриви са по-тежки, машинката е слабичка все пак, няма поддръжка на софтуерни пакети за старите дистрибуции, затова реших да инсталирам убунту, с каквото работя на друга по-нова машина, на която проблеми нямам, но на старата машина не ще да се изключва захранването, това ми е най-сериозния кахър за сега...
Активен

lz

• Напреднали
  • Публикации: 172
  • Distribution: Ubuntu
  • Window Manager: Unity
    • Профил
Аз имам същия проблем, само че на по-нова машина. Ползвам Убунту 8.04. Проблемът възникна още при инсталирането. Така и не можах да направя стартиране на лайф диска, откъдето после да инсталирам системата. Зарежда до едно място и след това изкарва 4-5 реда текст и увисва. При мен 7.10 изключваше нормално.
Опитай да инсталираш от alternate диск. Защо не пробваш с 8.04?

Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
apt-get на Ubuntu?
Настройка на програми
Lamer 8 12604 Последна публикация May 29, 2009, 22:35
от go_fire
Раздавам Дискове на UBUNTU
Живота, вселената и някакви други глупости
IvanST 31 19728 Последна публикация Jan 25, 2005, 16:16
от Joro
apt-get на UBUNTU