Порче,
има още доста хляб да ядеш докато пораснеш

'> ...и евентуално станеш инженер като татко си. Междувременно слушай какво ти говорят хората с по-високо образование и повече опит

'>
Относно CAD средите никъде не съм сравнявал Арчикад с QCad, най-малкото защото НЕ съм работил с Арчикад! Отделно CAD средите попринцип, са сложен софтуер с много опции, които изискват сериозно учене преди да се овладеят дори основните им възможности. Как разни лапетии и "разбирачи" раздават оценки не ми е ясно.
В крайна сметка nelly_ не е казал какво ще чертае, следователно може да няма нужда от всичките възможности на AutoCAD и другите от ранга (че кой ли има нужда от абсолютно всичките). В такъв случай спокойно може да си свърши работата с QCad, който макар да има някои дразнещи особености е доста способен софтуер.
В повечето случаи не е нужен 30 т. камион за да се ходи на работа.
strandvata,
никой не те кара, нито пък те задължава по какъвто и да е начин да ползваш Линукс! Става дума за свободен софтуер в крайна сметка и имаш свободата и да НЕ ползваш.
И аз съм в позиция като тебе - за да си направя проектите ми трябва CAD среда от ранга на OrCAD (инженери и техници знаят за какво става дума), който също няма версия за Линукс. Проблемът си реших временно като сложих виртуална машина и хоп - край на рестартиранията.
И още нещо, липсата на професионален софтуер за различни платформи се дължи на дългогодишния абсолютен монопол на MS Windows. И аз да държах правата на AutoCAD и аз нямаше да го портна за Линукс. Просто не си струва при 1-3% пазарен дял. А затова сте си виновни вие с пиратските Уиндоузи

'>
Както се казваше в един скеч по "Комиците" - "
Битият - бит, БАН си е БАН".