Автор Тема: Микрофон на Тошиба А300 U5C  (Прочетена 1253 пъти)

kill_u

• Напреднали
  • Публикации: 1058
  • Distribution: Ubuntu 9.10
  • Window Manager: Gnome
  • Out of here....
    • Профил
Микрофон на Тошиба А300 U5C
« -: Dec 26, 2008, 23:09 »
Здравейте, от доста време насам не съм писал тук, но имам един проблем който много ме дразни. Значи преди време си купих лаптоп Тошиба А300 U5C, на който имаше по подразбиране инсталирана виста. Оставих я и си инсталирах Убунту 8.04 на отделен дял. Е много съм доволен и виста не пускам почти никога, но проблема ми е че не мога да настроя микрофона. На виста си върви без проблеми а на убунто не иска. В крайна сметка след хиляди калибрации на алса успях да го подкарам но след рестарт пак не тръгна. После се консултирах с един човек, който ми даде идеята да запиша настройките на средата. Пак настройки, запис и рестарт и ...... няма никой. Огледах се във форумите на убунту и там хората се оплакват от същото, но това е друг въпрос. Моя въпрос е следния някой да се е сблъсквал с този проблем и да го е РЕШИЛ случайно?
Активен

Всеки пост - отговор на въпрос!!!
Gnu/Linux user 411527

completer

• Напреднали
  • Публикации: 347
  • Distribution: Debian 6.0
    • Профил
Re: Микрофон на Тошиба А300 U5C
« Отговор #1 -: Dec 29, 2008, 20:47 »
Не знам дали това ще ти помогне, но и аз мах проблем с алса не зареждаше правилните модули при боот и не тръгваше звука изобщо.Провери дали не ти зарежда някой грешен модул при всеки боот(пусни два пъти alsaconf и свери модулите) и ако е така го blacklist-ни.
Активен

I'm using Linux and i'm proud of it!!!
I hate Windows and i'm also proud of it!!! :)

kill_u

• Напреднали
  • Публикации: 1058
  • Distribution: Ubuntu 9.10
  • Out of here....
    • Профил
Re: Микрофон на Тошиба А300 U5C
« Отговор #2 -: Dec 30, 2008, 09:29 »
Извинявай за тъпия въпрос но какво имаш предвид с това "....blacklist-ни." ? А по въпроса във форумите на Убунту пише че не са заредени към кернела правилните драйвери. Аз бутах насам натам обаче нищо не става.
Активен

Всеки пост - отговор на въпрос!!!
Gnu/Linux user 411527