Автор Тема: Проблем при буутване на CD със Линукс на лаптоп, При поставяне на диска с Линукс  (Прочетена 1218 пъти)

nirbod

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Значи лаптопа ми е dell inspiron 1525 имам дистрибуция на Линукс но като и задам да бутва от CD-то за да стартира линукса стига до едно положение след което просто си седи така.
Ето какво ми изписва:

Първо ме пита на каква резолюция искам, избирам по-малка отмоя екран понеже при по-големите въобще не продължава, а няма точната ми резолюция (1280х800).
След това започва да чете от CD и съответно показва знакана линукс и ето какво ми изписва:

Welcome to the Auditor Security Collection !
Acessing Kanotix CDROM at /dev/hda...
Total memory found: 3105708kb
Creating /ramdisk (dynamic size =2466976k) on shared
Creating directories and symlinks on ramdisk...DONE
Starting INIT process
INIT: version 2.78.knoppix booting

И стига точно до тук.
Какво ли не мислих давах му различни резолюций и пак неще да продължи, започвам да се чудя за нещо от биоса да му пречи?
A този диск искам задължителнно да го пусна понеже имало в него много вградени програми.
Аз съм сега със ATAPI опция на биоса и дане би това да е проблема токув иж да не разпознава харда?
Кажете и вие вашето мнение.
Активен

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил
Коя версия на kanotix пускаш?Да не е много стара,че като гледам лаптопа е ново поколение и може от това да е проблема?И защо канотикс.Вземи пусни някое по-известно дистро-убунту,минт,мандрива и т.н.По нета за твоя лаптоп пише,че е с 4гб рам.Ако е така доколкото си спомням 32-bit. дистро няма да ти я познае цялата,а само 2гб. от нея.Затова опитай с 64bit. дистро по твое желание,ама не канотикс.
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!

nedpetko

• Напреднали
  • Публикации: 445
  • Distribution: Debian GNU/Linux
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Re: Проблем при буутване на CD...
« Отговор #2 -: Jan 05, 2009, 19:07 »
И аз щях да попитам коя версия на KANOTIX ползваш.
Вземи пробвай някой KNOPPIX.
Активен

Debian amd64 squeeze/sid