Автор Тема: Open office  (Прочетена 723 пъти)

Odido

• Напреднали
  • Публикации: 627
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Open office
« -: Sep 10, 2009, 22:22 »
Смятам вече да ставам пълноценен потребител на линукс,след като подкарах нета и на тази дистрибуция.Проблема ми е с офис пакета ,не чете записани текстови файлове от notepad и word.Издърпах си всички видове шрифтове от Synaptic успях да си оправя субтитрите на медията с cp1251  и font- unicode ,но мямам такава опция на офис пакета както и на xchat програмата.Поразрових се в старите теми и видях че има потребители които са прехвърлили от windows шрифтовете,но предполагам не би трябвало да има нужда след като съм дръпнал всичките възможни такива при това на кирилица от Synaptic.Ще се радвам някой от вас ако има желание да помогне...
Активен

"Congratulations, you broke the Internet
Look at what you did! Are you happy now?"

Ekspert

• Напреднали
  • Публикации: 801
  • Distribution: Debian Wheeze
  • Window Manager: Gnome 3
    • Профил
Re: Open office
« Отговор #1 -: Sep 13, 2009, 23:04 »
Смятам вече да ставам пълноценен потребител на линукс,след като подкарах нета и на тази дистрибуция.Проблема ми е с офис пакета ,не чете записани текстови файлове от notepad и word.Издърпах си всички видове шрифтове от Synaptic успях да си оправя субтитрите на медията с cp1251  и font- unicode ,но мямам такава опция на офис пакета както и на xchat програмата.Поразрових се в старите теми и видях че има потребители които са прехвърлили от windows шрифтовете,но предполагам не би трябвало да има нужда след като съм дръпнал всичките възможни такива при това на кирилица от Synaptic.Ще се радвам някой от вас ако има желание да помогне...

Нещо не можах да разбера точно проблема ти, Опен офиса си отваря файловете на М$ офиса, даже и на новия, текстовите файлове не са проблем за същия, xchat не съм забелязал да има ядове с шрифтовете или пък с кодировката. Добра идея е да пишеш с каква дистрибуция си се захванал, каква графична среда ползваш. Кирилицата в конзолата си работи перфектно. Проблемът ти не е в шрифтовете си мисля ами другаде. И ако забеляваш никой не ти е отговорил точно по тази причина която ти указах накрая, никой не е разбрал каква дистрибуция ползваш, и аз също не правя изключение.
Активен

Извинението е като ЗАДНИКА. Всеки си го има.

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Cyr za Open Writer ot Open Office
Настройка на програми
line 3 10925 Последна публикация Sep 11, 2009, 23:50
от Odido
Open office
Настройка на програми
HarleyBG 9 3059 Последна публикация Jan 05, 2006, 22:51
от HarleyBG
Open Office 1.1.1
Настройка на програми