Автор Тема: проблем със звук и видео на лаптоп hp probook 4510 / Kubuntu 9.04  (Прочетена 5528 пъти)

nepta

• Участници
  • Публикации: 4
    • Профил
Здравейте, купих си лаптоп (hp probook 4510s) и му сложих kubuntu 9.04, не разбирам много от linux(сега се уча) и затова искам да ви попитам за няколко съвета.

Сложих кубунту, но се оказа, че сега нямам звук от колонките на лаптопа, а ако сложа слушалки имам звук. Kогато в конзолата напиша sudo alsamixer и вдигна всички плъзгачи на горе пак нямам звук (два плъзгача обаче не мога да ги пипам).

Другия проблем, който имам е свързан с видеокартата, значи лаптопа си работи, но имам чувството, че нещо драйвърите не са в ред, защото примерно програми свързани с видео едитинг вървят адски зле, както и някакви ефекти свързани с десктопа...
Другото което ме кара да мисля, че драйверите са прецакани или ги няма е това, че когато ровя по менюто за промяна на резолюцията и т.н. аз съм свикнал, както в уиндоус беше да виждам, че компа е разпознал видеокартата, но тук никъде не виждам такова нещо.

Ако имате някакви идеи как да се справя с проблемите ще съм ви много благодарен.
Активен

tyuio

• Гост
еми кажи какви джаджи имаш като видео и звук та да видим какво е?
Активен

nepta

• Участници
    • Профил
audio device: ATI Technologies INC m92 LP [Radeon HD 4000 Series]
audio device: ATI Technologies Inc r700 Audio Device [Radeon HD 4000 Series]

vga : ATI Technologies Inc  M92 LP [Mobility Radeon HD 4300 Series]

edit: значи видеото в момента ми върви добре, странното е, че когато пусна филм на цял екран филма започва да насича, а ако спра активираните ефекти за десктопа нямам проблем с гледането на филм на цял екран.
« Последна редакция: Oct 25, 2009, 23:16 от nepta »
Активен

tyuio

• Гост
еми ся какво да кажа много неща може да са ати се държи по-добре с новото ядро на убунту определено виж какво ще стане след ъпгарейд до 9.10. С подразбираща та се тема ли си на убунту или някаква шарена?
Активен

nepta

• Участници
    • Профил
след преинстал с новата версия (убунту 9.10) всичко е нормално :)
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
HP PRobook Sound and Ram ??
Настройка на хардуер
aL_5 12 8122 Последна публикация Sep 17, 2009, 08:44
от mbb
probook 4515s и може би Ubuntu
Лаптопи
Eduard 5 6901 Последна публикация Nov 18, 2009, 05:52
от tonitochev
Linux Ubuntu - HP PROBOOK 4710s
Лаптопи
DrLevine 9 7842 Последна публикация Dec 03, 2009, 21:09
от virtpc
HP ProBook 4320s или какво стана с подръжката на АТI в Linux?
Лаптопи
hyankov 25 12305 Последна публикация Jun 02, 2010, 11:50
от hyankov
HP Probook 4510s и Ubuntu 10.4. Нещо е тромав.
Настройка на програми
aL_5 17 8005 Последна публикация Sep 05, 2010, 17:13
от cybercop