Автор Тема: Интересна инициатива: Мозила с/у Търговския регистър  (Прочетена 1437 пъти)

nov_chovek

• Напреднали
  • Публикации: 536
  • Distribution: Ubuntu 8.10 по принуда
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Здравейте,

набирам съмишленици относно една инициатива. Подробности можете да прочетете тук:

http://mhlegal.eu/bgblog/%D0%BC%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D0%BB%D0%B0-vs-%D1%82%D1%8A%D1%80%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8%D1%8F-%D1%80%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80/

Накратко- ТР не ъплодва PDF през firefox а само през IE.  Това не беше така преди, но вече отказват да го оправят. Прочетете инфоро в линка за повече подробности.

Поздрави
Активен

runtime

• Напреднали
  • Публикации: 807
  • Distribution: Ubuntu 14.04
  • Window Manager: Unity
  • LZ1DOT
    • Профил
Ами дано срещнеш съмишленици ( юредически или физически лица ), лично аз нямам фирма за съжаление.
Обаче в допълнение искам да добавя факта, че ЕС забрани на микромеките да пробутват IE във версиите си за Европа, от което следва, че съвсем скоро е твърде възможно процента на потребителите да се увеличи, от което следва, че точно тези (фирми), които са си закупили легално копие (а те си закупуват) на въпросната ОС е твърде ама твърде вероятно да нямат IE към нея и се питам как точно ще боравят?
« Последна редакция: Dec 01, 2009, 15:27 от run_time »
Активен

stvpaneff

• Участници
  • Публикации: 7
  • Distribution: Kubuntu
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Здравейте,

Аз съм за... и с двете ръце... не че за сега ми се е налагало да раборя с търговския регистър.. но все пак съм за.... Според мен трябва да се приеме закон (ако няма приет), който да защитава потребителите срещу използването на собственически технолигии, които защитават интересите на определени компании. Трябва да се използват световните стандарти, които са платформено независими, а както всички знаем M$ се стремят да бягат от тези международни стандарти. Не е редно някоя тъпа институция да ме принуждава да си купя точно определен софтуер или каквото и да бил за да мога да работя с тях.... НАП и те имат доста проблеми с платформената независимост. В същност това не са проблеми, а е изява на висша неграмотност, дебелоочие и мания за забогатяване толерираща пиратството. За нещастие проблемите са си за нас. Това е все едно да отидеш на бензиностанцията и от там да ти кажат че при тях се зареждат само мерцедеси... други коли не може.... :)

Ако трябва някои ден да се пишат искове ме пишете и мен в сметките.

Поздрави
Станислав
Активен

nov_chovek

• Напреднали
  • Публикации: 536
  • Distribution: Ubuntu 8.10 по принуда
  • Window Manager: Gnome
    • Профил
Искам само да поясня, че това не е някаква малка незначителна подробност (ъплоуда на ПДФ). Това е основна пречка при извършване на всички операции по промяна на обстоятелства във фирма. Т.е. във всички случаи ако имате документ с повече от една страница трябва да е в ПДФ (изключвам ms word по обясними причини). Т.е. аз немога да си сменя примерно управителя или да си обявя отчета през мозила, което ще доведе до глоби, проблеми и т.н.  Надявам се разбирате, че въпроса е колкото принципен, толкова и практически.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8911
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
Днес е от дните, в които съжалявам, че нямам ЮЛ.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear