Автор Тема: Ако почна да тегля торенти безжичната ми връзка се разпада.  (Прочетена 3093 пъти)

bazu

• Напреднали
  • Публикации: 810
  • Distribution: Debian
  • superman
    • Профил
За два дена вече трети въпрос задавам ама :) ... та работата е там С която и дистрибуция да съм и винаги ползвам гном следователно и networkmanager-a и връзката си е ок, но почна ли да тегля торренти и край разпада се и не иска да се върже... това е от месец някаде... откакто си купех рутер... На вистата няма грижи с друг лаптоп няма проблеми също с телефона няма проблеми, ама пусна ли пак казвам торент на линукс и край ракача ме и до там... Единствения начин да остана в мрежата е с кабел което е доста тъпо при положение, че си купех рутер за да избегна кабела. А да пробвам с други рутери нямам шанса нямам приятели/познати с друг рутер, а от магазин да взема няма да ми дадат безплатно. Някой ако си има и на идея за филма силно го моля да помогне. :) инфо за картата:
Код:
08:00.0 Network controller: Atheros Communications Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) (rev 01)
И да още нещо. моята мрежа ми я показва най-слаба от всички други максимум на 77% обхват... смених от рутера на всичките канали, сминих всички видове кодировки и пак така си остана. Самия рутер е МCI RG54SE  II
« Последна редакция: Nov 17, 2009, 19:12 от bazu »
Активен

stealth01

• Гост
първо да отбележа, че дори и да ти върви безпроблемно wireless-а, то скоростта е доста под тази на кабела. разбира се, това в случай, че имаш добра свързаност към И-нет.
какъв драйвер ползваш за wireless-а? пробвай как се държи мрежата ти с драйвера за windows. можеш да го подкараш с ndiswrapper. моята карта е друга, но при мен win драйвера е доста по-стабилен.
Активен

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил
Ровейки из гугъл попаднах на няколко статии в които се споменава,че този модел е проблемен с торенти.Не казвам,че при теб точно това е проблема.А между другото защо реши да дадеш толкова много пари ТОЧНО за тази марка рутери.Доколкото знам не са особено добри.Ако cи искал нещо непретенциозно за около 30-60лв. си могъл да вземеш доста по-добри рутери от MSI.
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
Ровейки из гугъл попаднах на няколко статии в които се споменава,че този модел е проблемен с торенти.Не казвам,че при теб точно това е проблема.А между другото защо реши да дадеш толкова много пари ТОЧНО за тази марка рутери.Доколкото знам не са особено добри.Ако cи искал нещо непретенциозно за около 30-60лв. си могъл да вземеш доста по-добри рутери от MSI.
Еми казаха ми в магазина, че те са най-добрите и реших него да купя точно такива проблеми да избегна, но уви. И драйвера ndiswrapper погледнах в Sabayon-a е инсталиран, но незнам дали точно него ползва как да проверя? И видях, че драйвери madwifi са доста по-добри от ndiswrapper, та само кажете как да проверя кой драйвери ползва за wan мрежата та да ги спря, а другите два съм ги инсталирал и да ги тествам двата кой са по-добри.
« Последна редакция: Nov 17, 2009, 21:58 от bazu »
Активен

petar258

• Напреднали
  • Публикации: 398
  • Distribution: Ubuntu-mate 16.04, Windows 7
    • Профил
В магазините казват това което на тях им е изгодно. Първия ми рутер беше линксис, втория бъфало, и не съм имал причини да се оплаквам..
Активен

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
Още оффтопик ама от магазина ми беше позната и дори ми го даде с отстъпка :D и аз нали съм шматка не мога да отида да го върна неудобно ми е.
Активен

plandz

• Напреднали
  • Публикации: 535
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Още оффтопик ама от магазина ми беше позната и дори ми го даде с отстъпка :D и аз нали съм шматка не мога да отида да го върна неудобно ми е.

Off/
Ами щом ти е неудобно,нищо друго не ти остава,освен да си го гушкаш нощем! ;D
Off/
Активен

Ако се чувствате добре,не се тревожете.Ще ви мине. - Murphy's Laws

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
Използвам модула ath9k за безжичния нет, със "modprobe -r ath9k" спира нета и като пусна модулете един от двата "modprobe ndiswrapper/ath_pci", но уви нета не тръгва. Ползвах напътствия от този линк
http://wiki.sabayonlinux.org/index.php?title=En:HOWTO:_Madwifi-ng но не тръгва. Все едно нямам мрежова карта така се получава.
« Последна редакция: Nov 17, 2009, 23:50 от bazu »
Активен

tarball

• Напреднали
  • Публикации: 896
  • Distribution: Arch linux;Debian Testing; Ubuntu
  • Window Manager: KDE;MATE;Xfce
    • Профил

offtopic/
Не се излагай голям човек си.Щом ти е позната даже още по-лесно ще го върнеш.Какъв е проблема?И вземи свестен рутер не се излагай с това MSI.Казвам ти-проблемен рутер е.Не само този,а и всички с тази марка.
Активен

Едно време бях спортен тип,сега съм...само тип!
The Future is OPEN!

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
Аз се разтършувах и разбрах, че проблема идва от драйвера ath9k, защото не съм сам с този проблем, а по повод рутера на уиндоус и не прави проблем и на убунту с друг лаптоп не прави и с телефони с андроид съм тествал... без грижи работи... та точно този явно не е проблемен и платката му е от linksys... така си твърдят.
Активен

petar258

• Напреднали
    • Профил
ако не ползваш този драйвер, не виждам как изобщо ще имаш безжична връзка
madwifi е по-стария драйвер но той не поддържа новите чипове
Активен

bazu

• Напреднали
  • superman
    • Профил
Активен

petar258

• Напреднали
    • Профил
Аз се разтършувах и разбрах, че проблема идва от драйвера ath9k, защото не съм сам с този проблем, а по повод рутера на уиндоус и не прави проблем и на убунту с друг лаптоп не прави и с телефони с андроид съм тествал... без грижи работи... та точно този явно не е проблемен и платката му е от linksys... така си твърдят.

Попадна ми лаптоп с чип за безжичната връзка AR9285, и се оказа че май няма линукс в който да има свестен драйвер за него - имах същия проблем с често разпадане на връзката. Успокоение донякъде е че като дръпнах последната версия(bleeding edge) на драйвера и го компилирах сам(под убунту 9.10), работи без да разпада връзката но не вдигна над 1 мегабит, просто си стоеше закачен на 1 мегабит и толкова.
Линк към страницата на разработчиците - http://wireless.kernel.org/en/users/Download
Малко офтопик - драйвера за XP се оказа включен в инсталатора на драйвера за Win7, и добре че е така защото се видях в чудо с намирането на драйвер за XP.
« Последна редакция: Dec 08, 2009, 10:13 от petar258 »
Активен