Автор Тема: Проблем с инсталацията на Knoppix 5.3.1 DVD, и с WiFi на същото дистро.  (Прочетена 520 пъти)

k1lled

• Напреднали
  • Публикации: 26
    • Профил
Здравейте, съжелявам за предната тема, написана на шлиоковица. Просто ползвам лайв ЦД, което няма инсталирана фонетика, нито български език, а пък браузъра блокира част от сайта, което току що го видях, и не ми се показваше бутона "Клавиатура".

Та, проблемите са ми 2, единият е -  не мога от лайв ДВД-то на Кнописка (5.3.1) да подкарам WiFi-a.

Вторият проблем..

Искам да си го иснталирам на лаптопа: Toshiba Satellite L30 134, но след като пусна инсталатора:

# sudo knoppix-installer

Излиза менюто за инсталиране на ОС-а, първо задавам конфигуриране, правя си настройките, Име на компютъра, потребителско име, парола, руут парола и т.н.
Когато ги направя, ме връща в главното меню, от там задавам qparted да направя настройките за дяловете на линукса - Swap  и останалото за ОС-а. Има две опций, едната е за автоматични настройки, другата е за ръчни, аз зададох автоматични, след което отново ме върна в главното меню, до тук добре.
Задавам вече от главното меню да се инсталира ОС-а.

Първата стъпка която ми показва - форматиране на: /dev/sda2
След това изкарва набързо 2-3 други неща, докато показва всичкото това нещо инсталатора си стой на 0%.
Малко след като изкара всичките неща описани погоре, изведнъж се озовава на някакви проценти, например 94% и стой така без да помръдват тези проценти. Първият път зачаках 1-2 мин - нищо и пуснах наново иснталацията, Пробвах едно 9-10 пъти да го инсталирам, пробвах по различни начини, пробвах с промяна на дяловете от qparted, чаках с часове, тези проценти като забие на някой, и седи и не мърда...
Дори свалих на ново ОС-а и го записах на друг диск, същото положение.

Много искам да го инсталирам, но вече се отчаях, може ли да дадете идея как да стане. Мерси предварително.

П.П. Не искам да инстаирам друго дистро - ако не е проблем, запазете си предложението, няма смисъл да се хабите да ми пишете такъв коментар.
П.П.2 А, и отново се извинявам за предната тема, написана на шлиоковица.
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
WiFi
Настройка на хардуер
apogza 2 8209 Последна публикация Sep 27, 2004, 11:31
от apogza
пробле с нета през wifi
Настройка на хардуер
sunman 5 8016 Последна публикация Jun 16, 2011, 21:34
от laskov
помощ wifi