Автор Тема: Още извънтемие  (Прочетена 613540 пъти)

Nik123

• Напреднали
  • Публикации: 4949
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #6105 -: Днес в 16:48 »
Аз съм доволен, че при нас (Варна) няма да има Евровизия. Достатъчно пиянско-друсаляшки изпълнения плюс опикаване и осиране на центъра си имаме и без евентуалния европейски принос по темата. Че от това щели да спечелят хотелиерите, лично на мен не ми дреме, те и без това счетоводно или са на загуба, или в краен случай на нула и всяка година са почти фалирали. Същото важи и за всякакви ресторантьори. Те са бедни хора и данъци нихт. За съгражданите ми биха останали фасовете с хартийка вътре, бонковете, спринцовките и всякакъв друг боклук, осраното и опиканото на всеки ъгъл плюс ескалация на проблема с паркирането. Не, мерси, да се радват бургазиите на тези екстри.
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 9188
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #6106 -: Днес в 17:39 »
Аз съм доволен, че при нас (Варна) няма да има Евровизия.

Знаете, че слушам радио N-R-G (въпреки цялата чалга на Папаризу, Кости, Dara и др.). В петък излъчваха пряко от Варна. Цяла седмица излъчваха. А вечерта след осем излъчваха изпълненията на DJ Деян Соло, което беше доста добро. Щеше ми се да съм там. Трябва да е било много яко на живо.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #6107 -: Днес в 17:52 »
Имах предвид, че приемникът на джипиес сигнала например в навигационната система на траулер, или на любителски/аграрен дрон, не е този, който е в нещо като американския Reaper, затова писах за "граждански" джипиес.

Разликата между двете е широчината на канала. Всичко „гражданско“ влиза в много тясна лента, мисля под 10% от общия капацитет.

=*=

В днешно време са възможни и ги има (европейски, руски, китайски) системи с по-висока точност, но GPS е най-масовото и достъпно решение и засега ще си остане така.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #6108 -: Днес в 18:09 »
По принцип мразя автоматичните преводи от английски, защото в анлийския няма род.
Но вършат работа, ако на някой му трябва само смисъла на казано да разбере.

Моите хора, преводачите на корейщини и китайщини използваха този факт, за да заклеймят като ужасни преводите на ИИ. Дебели глави.

Между другото реших да го финтирам това като карам китаеца да ми превежда от китайски. И мислех, че има резултат. Между другото преводите от китайски все пак са по-добри.

Ама после започнах да гледам неща от тубата. Там е пълно с корейски и китайски сериали. А специално китайските дето ги има там е почти невъзможо да ги намериш другаде, дори в asiaflix.net. Ама защо пък си мисля, че това са най-скапанните китайски сериали?! Все на такива попадам. С корейските не е така. Има класики, има на алтернативни издатели. По-добре е.

Опитвал съм преводи през китайски, испански, индонезийски, тайландски и какво ли не. Проблема си стои, въпреки, че като цяло превода се подобрява, защото английските са най-посни (пускам ги паралелно отгоре за справка).

Затова си мисля, че превода при китайците е подобен на Гългъл (казвал съм, че ми се струва, че отдолу е бингото, прекалено близки са). Гългъл всички езици ги превежда междинно през английски още от първия си ден. Мисля, че и те така правят, въпреки, че се надявах (и може би все пак е така), превода от китайски е директен.

А най-тъпото е, че всичко го праскат в женски род, дори когато имаме притежателно местоимение (като his). Правилно е да го правят в ср. р., какъвто всъщност си е.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
    • Профил
« Отговор #6109 -: Днес в 18:50 »
Не знаех, че част от арабите са и семити, нито зная, какво означава думата.

Тук нещата са по-дълбочки. Арабите, гърците, евреите и някои други са сутрасите по Сент-Ив д'Алведр, за които говорех, ама мързеше да разправям.

Хората са свикнали да обвиняват сутрасите (особено евреите) за всички злини на света, но това не е точно така. Те просто са представители на друга култура.

Първите хора по почина на Антлантида (тези доведени от Ману) са били представители на слънчевите култове, чиято кулминация е новия бог-слънце, който познаваме като Христос.

Обаче по едно време идват представителите на лунния култ. Това не е лошо, а необходимост за следващия цивилизационен етап. Щайнер обяснява началото му с Моисей.

Какво точно е направил той? Наследниците на атлантите (египтяните) разчитат да четат промянта в енергията (од, оргон, чи, ки, много други имена). Моисей е учен (в съвременния смисъл на думата) и изчислява, кога Червено море ще има отлив и съответно прилив, за да измъкне народа си. Египтяните, които не са осъзнавали, че тяхното време е свършило, просто се давят.

Така започва гръко-римската цивилизация, която с края на античността ще прерасне в днешната европейска, която също е към края си, но все още остават около триста години.

Ние също сме намешани в цялата история, като един от старите народи. Сутрасите живеят и тук. Гърците са си неграмотни и всичко за тях е траки, но определено има разлики в местните култури и то големи. Въпреки, че самите гърци са сутраси, не са успявали да се ориентират.

А и казвах няколко пъти, че генетична нямаме, но имаме кармична връзка с евреите. Това е така, защото техния лунен бог (който те наричат Йехова) става водач на народа ни по времето на Борис.

Да не се бърка с Иван Рилски, който си е  българин (в смисъл на човек), макар и най-светия между нас и е живял при внука му. Някои даже смеят да твърдят, че е брат на Симеон и чичо на Петър, което са глупости. Борис не си е оставял семето в неговото село.

Та историята е си е нещо много омотано, но вървящо по ярко изразена спирала.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)