Автор Тема: Още извънтемие  (Прочетена 328864 пъти)

spec1a

• Напреднали
  • Публикации: 6274
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #4515 -: Nov 28, 2025, 16:26 »
Ядреното оръжие не е индикация за развитие на общество или икономика.
Всеки може да направи такова, ако разполага с подходящ материал.
Плутоний или обогатен уран.
Самото оръжие не е нещо сложно като идея или механизъм.

Нали се сещаш,че ако наистина не е нещо сложно,шибани държави
като Турция,Саудитска Арабия и др. под. щяха да имат такова.

Горепосочените нямат необходимия интелектуален потенциал.
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 8749
    • Профил
« Отговор #4516 -: Nov 28, 2025, 17:12 »
Всеки студент знае, как да направи такова.
Обогатения материал го заобикаляш с достатъчно взрив, който като възпламениш едновременно, компресира материала до степен, да се получи верижна реакция - критична маса. Да могат достатъчно неутрони от разпада, да принудят други ядра да се разпаднат.
Това е "съвременния" начин.
Първите такива оръжия са били от две части ядрен материал, които са сблъсквали заедно в цилиндъра на "бомбата".
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4858
    • Профил
« Отговор #4517 -: Nov 28, 2025, 22:26 »
А бе ако човек си спази съвестно гаранцията - как се връщат после тия кинти на 2500 човечета (на всеки според вноската)  ::)
https://www.vesti.bg/bulgaria/za-chasove-daritelski-kampanii-sybraha-garanciiata-za-osvobozhdavaneto-na-blagomir-kocev-6245305

П.П. тук май има някаква грешка...
успяха да съберат над 240 000 лева
повече от 2500 дарители

предполагам не са стигнали чак 3000, та то излиза по 10 000 на калпак
« Последна редакция: Nov 28, 2025, 22:27 от remotexx »
Активен

4096bits

• Напреднали
  • Публикации: 8749
    • Профил
« Отговор #4518 -: Nov 28, 2025, 22:32 »
Спуснали са произволни цифри за наша консумаиця.
Какъв трябва да ти е този, че да му дадеш десет хилядарки?
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 4858
    • Профил
« Отговор #4519 -: Nov 28, 2025, 22:43 »
извинявам се объркал съм сметките по 100 лв. излизат (а аз всъщност се опитвах 1 000 да напиша но излязло 10 000 т.е. усетих се аз че една нула не ми излиза  и я добавих а всъщност трябваше само да преместя шпацията една позиция напред.. и те така стана от 10 00 на 10 хил.)
2 500 х 100 = 250 000

- но той въпросът ми всъщност беше за връщането, щото нали (аз поне така съм чувал че..) ако не избягаш или не се покриеш, т.е. спазиш си гаранцията - нали се връщат паричните обезщетения

(ако бяха изчакали още малко щеше да е 100 евро? или ще ги конвертират - Никсъне, какво казва закона за всички парични разплащания при  смяна на валутата, преоценяват се или остават същите но  пренабити в новата валута, или пък правят нови закони където всичко е в новата валута -  той всъщност казуса е малко по-сложен но ето пълен пример - "престъплението" е извършено при една валута/тарифа, определянето на присъда или гаранция е при друга, изпънението е при трета, а връщането при четвърта /да кажем спазил си е гаранцията човекът и трябва да му върнат нещо/ ...ами ако е една и съща валута но.. лихвите/инфлацията... питам щото тук при нас всичко е с лихвите - даже и напр. ако ти поискат депозит/гаранция когато си под наем, която обик. е едномесечен наем - ако случайно повредиш нещо по сградата и не сакаш да плащаш, но после всеки месец ти пращат лихвите там по няколко цента /предполагам нарочно не ги плащат накрая наведнъж щото като се съберат няколко долара и хорта вземат че си ги изтеглят, а така центове никой не тегли, а те формално са ти ги дали - законът е спазен/)

--
и ние влязохме в международния обмен …
https://www.facebook.com/photo/?fbid=10163163122353608
« Последна редакция: Nov 28, 2025, 23:21 от remotexx »
Активен