Никсъне, у нас има ли забранен софтуер, ако няма могат ли да забранят и как (ще) се контролира (еле па ако никога не го връзваш към нета)
Законово имам предвид т.е. ако реашт могат ли да "надупят" некой като франсетата напр.
https://www.youtube.com/watch?v=Veqfy8IwKDQ
Ремо, ако имаш предвид някакъв списък с имена на програми/версиите им и т.н., не. Клипа не съм го гледал, щото не ми хареса нещо ТОР-а и "Sign in to.. ", е, нямам намерение да се сайнвам, аз и акаунт нямам там

. Е, наказуемо е да въвеждаш вируси в информационни системи, например, но списък с вируси няма.
В наказателния кодекс има едни общи формулировки, да не преписвам цялата глава "Компютърни престъпления" тука -
"Който въведе компютърен вирус в информационна система или компютърна мрежа..",
" ..който въведе друга компютърна програма, която е предназначена за нарушаване на дейността на информационна система или компютърна мрежа..",
"Който неправомерно осъществи достъп до информационна система или части от нея.." и т.н. Това означава, че предмет на наказанието е
не наличието на софтуера, бил той и вирус (т.е. вируса можеш да си го държиш на компа),
а какво е направено със софтуера (и кой го е направил, много ясно, наказателната отговорност е на човека, т.е. дееца, не на софтуера).
Чувал съм, че в разни държави от ЕС има забрана за някои приложения- например от типа на Waze, което ти казва къде са полицаите, и имало солидни глоби. Но това само на приказки съм го чувал, не съм го прочел в някой авторитетен източник. У нас такива неща няма.
П.П. А това
"..ако няма могат ли да забранят и как (ще) се контролира (еле па ако никога не го връзваш към нета)" е въпрос към депутатите, ако измислят подобни забрани

В НС се коват законите.