Автор Тема: Още извънтемие  (Прочетена 569597 пъти)

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 5795
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #5940 -: Jul 17, 2026, 22:13 »
А бе Варна има ли летище и.. кое е по-голямо варненското или бургаското?
Бургас знам че имат там покрай оня атентат в Сарафово ама ..Варна не е ли по-голям(ият) град а пък толкоз бързо отпадна от класацията за ЕвроВизия 2027 ..та се чудя защо така, поради липса на инфраструктура или ...просто местните про-руски икономически групировки не искат да спосорират конкурс(ите) на вражеските държави  ::)
Да видим сега Бургас дали ще намаже от цялата работа или пак Софето...

П.П. Въобще не съм среща тия две думи заедно досега (повече от половин век веке) - Варна и летище, а от съфорумци съм чувал че даже май и Зарата (една от двете) имала летище - ма военно ли селскостопанско ли, а бе ако ще и само една тревясала и буренясала ливада да е ама уж имат (и то за самолети - не за делтапланери) та ми стана интересно...
https://www.vesti.bg/bulgaria/tova-chudovishte-toku-shto-izletia-ot-burgas-6265084
..защо управлението на полетите предпочита бургаското
« Последна редакция: Jul 17, 2026, 22:17 от remotexx »
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 9501
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #5941 -: Jul 18, 2026, 11:42 »
В памет на Апостола:

https://fakti.bg/bulgaria/194463-18-uli-1837-g-roden-e-vasil-levski
Активен

Без подпис - най-хубу. Че тука разни цървули мрънкат като дървени философи.

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 9087
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #5942 -: Jul 18, 2026, 15:12 »
И преди съм се жалвал от това.

Spybook наистина е свръх шпионски инструмент. Вземам всякакви, разнообразни мерки изрично срещу него (също така Гългъл и Crimeflare), а въпреки това успява ефективно да ме шпионира и нищо не помага.

Как го разбирам? Всеки път, когато гледам корейски или китайски сериали на съпругата на телефона започват да излизат съобщения на тема корейски сериали. Ама съвсем всеки път. НЕ гледам ли, правя ли нещо друго, никога не ѝ излизат.

Спомням си веднъж търсех автомиблни гуми (разбира се НЕ в Гългъл, а SearX.space) и после цяла година ѝ излизаха реклами.

Та за сериалите. Не вярвам, че е (само) подслушване. Защото обикновено това не го обсъждам на глас. А и гледам без звук, че да е възможно телефона на жена ми да ги подслуша да познае, че това е китайска или корейска реч по модели да разпознае, че е сериал и да започва да набутва публикации.

Откакто напуснах онзи форум и не влизам в него (влизал съм като нерегистриран да тегля субтитри, но внимавам да не пипам нищо друго) не го и обсъждам по Интернет, защото това е единственото място, където пиша.

Но понеже качват преводи в videa.hu, то влязох за субтитри веднъж.

Иначе жената ми показва, какви публикации ѝ набутва Spybook.

Искренно съм разочаровам и препотвърждава мнението ми, че там няма нищо ценно.

Самите публикации са силно повърхностни в стила на нещо, което у нас се нарича „магазинно издание“. Това е, каквтото беше Hicomm за компютърните списания. На запад му викат Lifestyle. Лигав език, празни думи, никакво съдържание, неразбиране на материята.

Най-много ме ядосва не празнодумството, а нещо, което звучи странно. Не стига, че го пишат кухи лейки, ами бъркат имената. Добре, може ли да претендираш, че гледаш сериали, дори да публикуваш на всеослушание дълги коментари по темата, а да не можеш да уцелиш нито едно име включително на артистите, не само на героите в сериалите.

Човек, как би се почувствал, ако се казва Петър, а го пишат Путьо? Не ли възможно най-голямата обида, която можеш да нанесеш на някой? Лично аз използвам този метод нарочно да уязвам хора, които не харесвам като Путин, Тръмп и Зеленски.

Та така, когато се запознавам с някой, първо трябва да го питам, дали има регистрация в Spybook и ако има такава да го отминавам.

=*=

Смешното е, че на последната работа имах такава (работех там от 25.03.23 до 12.12.25) направена служебно, заради професионалните ми задължения. Бяха ме кръстили Ivan Petrov и дори имах няколко публикации за шрифтове (и още толкова, които така и не публикувах, защото нямах време). Предполагам, че вече не я ползват, защото ме наследи младо момиче (под тридесет, не му знам името, видях я като си взех документите) и предполагам тя си пише от нейната.

Между другото видях, че беше закачила мишка на лаптопа (говорим за Тингпад), което веднага остави силно негативна оценка. По принцип бях готов да предам всичко, което съм започнал и правил, но се радвам, че не ме е търсила. Първо определено не бих помагал на някой, който ползва мишка на лаптоп, какво да кажем за точно този и второ, очевидно съм правил нещата по безкрайно грешен начин, след като излязох от там с изчерпена психика и огромно недоволство от ръководството за работата ми.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

remotexx

• Напреднали
  • Публикации: 5795
    • Профил
« Отговор #5943 -: Днес в 00:02 »
Гога, работиш с остарели методи, ИИто не му трябва да те слуша... ти на твоя тел. локацията изкл. ли я винаги, а жената в къщи не и ли е настроен умнофона автоматично да взима нет от безжичната мрежа у дома, а Гугълци още преди 10-20г. публикуваха (с цел да покажат че не им трябват чак толкоз лични данни за да те профилират) та обнародваха следното - един вид ние не знаем (кой стои зад тоя GUID) но знаем локацията напр. еди коя си дата едикой си мъжки тел. се среща с едикой се женски (но не на жена му) в еди коя си хотелска стая на час (даже може да поразрови и да установи дали е по време на командировка и коя точно или е редовно) и това само от едната локация
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 9087
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #5944 -: Днес в 00:20 »
Именно поради параноя на телефона не ползвам никакви други приложения освен Tor Browser и Karma FW. Което е малко кофти, защото например ми се иска да ползвам InviZible Pro, SunProxy или Orbot с нещо като Cromite (или Bromite), Waterfox, IronFox, но не става. Не съм открил начин да изрежа Гългъл от телефона, затова в редките случаи, когато wifi е включен, кармата е на заден фон. Чат-пат я убива, но изчезне ли ключенцето, веднага я пускам.

Съответно, никога, никога не пускам gps, въпреки, че ми се ще някой път да изпробвам CoMaps (по-добрата алтернатива на Magic Earth).

Когато съм ползвал mpv или CloudStream (Kodi и Migu още не съм ги пробвал), съответно пак е било с кармата, но предпочитания ми метод е да сваля нещото, а не да го гледам на истинския си адрес по интернетски протокол. Истинския си адрес гледам да не ползвам, никога и за нищо само заради принципа. Не правя нищо незаконно, но това не значи, че правителството има право да знае, какво правя.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear