Автор Тема: Драйвери за принтери  (Прочетена 875 пъти)

kgochev

• Напреднали
  • Публикации: 84
    • Профил
Драйвери за принтери
« -: Apr 14, 2010, 13:40 »
Темата касае следното:
За много от мултифункционалните принтери няма (или поне не съм намерил след доста търсене) драйвери за линукс. Такива са например моделите на Canon и Konika Minolta.( за тях знам, защото с тях ми е проблема). Та въпросът ми е: Може ли да се използват драйверите от Windows, които по някъкъв начин да се "конвертират"? Мисля, че аз не бих могъл "да напиша" драйвери, но се надявам, че има хора, които са се замисляли над този проблем. Предварително благодаря!!!
Частният проблем е в това, че работя в офис и не мога да разпечатвам в мрежа на съответните принтери (няма никакъв проблем с HP!).
Активен

laskov

• Напреднали
  • Публикации: 3182
    • Профил
Re: Драйвери за принтери
« Отговор #1 -: Apr 14, 2010, 14:10 »
Предполагам, че си гледал това: http://www.openprinting.org/printers/
Активен

Не си мислете, че понеже Вие мислите правилно, всички мислят като Вас! Затова, когато има избори, идете и гласувайте, за да не сте изненадани после от резултата, и за да не твърди всяка партия, че тя е спечелила, а Б.Б. (С.С., ...) е загубил, а трети да управлява.  Наздраве!  [_]3

bop_bop_mara

• Напреднали
  • Публикации: 2433
  • Distribution: Debian Testing
  • Window Manager: LXDE
  • Cute and cuddly
    • Профил
« Отговор #2 -: Apr 14, 2010, 14:19 »
Приятелят ми много се бори с едно комбинирано устройство на Коника Минолта и не успя да подкара нищо, нито с някакви линукски драйвъри, нито с уиндоуски.
Активен

kgochev

• Напреднали
  • Публикации: 84
    • Профил
« Отговор #3 -: Apr 16, 2010, 09:45 »
Ще пробвам с .ppd файл от сайта подсказан ми от Ласков (благодаря много!) и ако става, ще напиша тук
два дни по късно - съжалявам, засега не се оправям
« Последна редакция: Apr 21, 2010, 22:29 от kgochev »
Активен