Обаче тук идва и моето питане - инсталирах си убунто, който излезе на 10.10.10. Почти идентичен е със виста и 7-цата, а аз мислех че е нещо по различно, и като цяло какви са неговите възможности?
Ти изтрепа коня от раз с това

. Е точно това не съм очаквал да чуя тук, някой да каже, че Убунту прилича на Виста или Вин7

По-скоро ако някой каже, че Убунту с Гноме прилича на Мак, да, ама да прилича на Вин ми звучи малко странно. Както и да е де, това говори добре за Линукс десктопа, явно на новите потребители Линукса им се вижда познат, което значи, че потенциалния шок от смяната на ОС-та няма да е толкова голям.
Общо взето възможностите на Линукс са неограничени, зависи само от задклавиатурното устройство, т.е. от теб да извлечеш максимума от работата с него. Освен това така поставен въпроса е прекалено общ, трябва да кажеш какво точно искаш да правиш с него, какво очакваш да намериш в Линукс. Кеф ти сървър, кеф ти десктоп, какво повече да иска човек. Линукс не е идеален, ама има ли идеални неща? За отверана система, която ти идва за без пари, мисля че се справя чудесно, и става все по-добър и по-добър.