Автор Тема: Проблем със стартирането на vbox  (Прочетена 3515 пъти)

Niki479

• Участници
  • Публикации: 6
    • Профил
Здравейте, наскоро си инсталирах virtualbox. Като го инсталирах вървеше и се стартираше нормално, но днес реших да го включа и не става. Цъкам върху иконата нищо не става, пробвах през терминала да го стартирам и ми изкарва:
GConf Error: Failed to contact configuration server; some possible causes are that you need to enable TCP/IP networking for ORBit, or you have stale NFS locks due to a system crash.

(gedit:7075): EggSMClient-WARNING **: Failed to connect to the session manager: None of the authentication protocols specified are supported

(gedit:7075): GVFS-RemoteVolumeMonitor-WARNING **: cannot connect to the session bus: org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.

Не ми се иска да го преинсталирам, защото имам виртуален windows и сигурно ще ми изтрие данните от него. С fedora и gnome съм.
Активен

neter

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 3408
  • Distribution: Debian, SailfishOS, CentOS
  • Window Manager: LXDE, Lipstick
    • Профил
Re: Проблем със стартирането на vbox
« Отговор #1 -: Nov 08, 2010, 22:38 »
От конзолата да не пробваш да го стартираш с root (или някой друг) потребител? Ако е така, пробвай с твоя потребител. Или да нямаш някой умрял процес, който да го спъва? Провери с команда 'ps ax' за процеси на virtualbox, както и папките /tmp и /var/run за разни забравени неща от virtualbox ;)

P.S.: Тук на едно място пише да провериш дали имаш инсталиран gconf-defaults-service. Не съм сигурен каква връзка може да има, но виж :)
Активен

"Да си добре приспособен към болно общество не е признак за добро здраве" - Джиду Кришнамурти

Niki479

• Участници
  • Публикации: 6
    • Профил
« Отговор #2 -: Nov 09, 2010, 01:06 »
Опитах да го стартирам без да съм root писах /usr/bin/VirtualBox и ми излезе:
VirtualBox: supR3HardenedMainGetTrustedMain: dlopen("/usr/lib/virtualbox/VirtualBox.so",) failed: VBoxVMM.so: cannot open shared object file: No such file or directory

След това влязох като root писах пак /usr/bin/VirtualBox тръгна програмата само че всичките ми виртуални машини са изтрити  :( в конзолата пък излиза:
Qt WARNING: QGtkStyle was unable to detect the current GTK+ theme.
Qt WARNING: Qt: Session management error: None of the authentication protocols specified are supported

Видях в папките и в процесите и не можах да намеря нещо за virtualbox.

Тука и друг проблем да кажа, този virtualbox-windows го ползвам, защото трябва да отворя една exe програма. Опитах с wine- но като цъкна на файла излиза черната конзола на dos (програмата е конзолна) и веднага се затваря. През конзолата писах: wine programa.exe но не се стартира нищо а само ми дава но нов ред да си пиша нещо.
Активен

tonitochev

• Напреднали
  • Публикации: 699
  • Distribution: Kubuntu and Xubuntu
  • Window Manager: KDE 4
    • Профил
« Отговор #3 -: Nov 09, 2010, 07:00 »
Твоята виртуална машина се пази в домашната ти директория. Ето защо, като стартираш като рут няма виртуални машини - рут няма, твоят акаунт има.Смело деинсталирай виртуал бокса и после го инсталирай отново.
Активен

Debian
 http://debian-az-propaganda.blogspot.com/
вестник за GNU/Linux  http://vestnik.hbcom.info/news.php
 http://tonitochev.net16.net/

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
Vbox няма субтитри
Настройка на програми
3v1 21 8107 Последна публикация Feb 16, 2011, 13:34
от radoshow
Сваляне на клипчета от youtube vbox