Да аз проверих в нета картата ти е ATI Radeon 3650.Сега ще ти предложа едно решение,което никога не съм го ползвал,защото моите компютри са с Nvidia,но гледам хората пишат,че са доволни.Това е един скрипт,който си прави всичко автоматично от теб се иска само да го стартираш.Но преди това влез в
Система-Администриране-Драйвъри за хардуер и деинсталирай който ти прави проблеми.След това ако не си ъпгрейднал ядрото отвори един терминал и пиши:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
Рестартирай компютъра и пиши пак в терминала:
sudo apt-get install linux-source
като се инсталира новото ядро почисти с тази команда:
И вече идва момента със стартирането на скрипта.Аз ще го прикача долу ти само го изтегли примерно в Домашната директория.Ако Убунту ти е на български трябва да редактираш скрипта.Това става по този начин.Първо трябва да се разархивира.Отваряш Терминал-а и пишеш:
а с тази команда редактираш:
Като ти отвори текстовия редактор търсиш къде пише
Desktop и го заменяш с
Плот и запаметяваш промените.
Пак повтарям тази гимнастика се прави само ако Убунту ти е на български.След като си запаметил трябва да му дадеш права на скрипта и това се прави с тази команда:
и последното което трябва да направиш е да чукнеш върху скрипта два пъти с ляв бутон на мишката и избереш да се
Oтвори в терминал или на английски
Run in terminal.Като приключи инсталацията рестартираш компютъра и проверяваш как работи с новия драйвър.