Автор Тема: След инсталация на драйвърите картината започна да премигва  (Прочетена 1011 пъти)

s0mething

• Участници
  • Публикации: 4
    • Профил
А като ги ънинсталирам спира да мига, това с мигането се случва на всяка 1 секунда,и става въпрос когато гледам филм прави така. :)
« Последна редакция: Nov 22, 2010, 21:39 от s0mething »
Активен

radoshow

• Напреднали
  • Публикации: 1313
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome Shell
    • Профил
Тогава си инсталирай друг драйвър. ;) ;D ;D ;D.Това е в кръга на шегата.Сега сериозно.Приятелю с тия обяснения на твоя проблем никой няма да ти обърне внимание.За да получиш помощ трябва да напишеш:
1.Каква дистрибуция ползваш и с каква архитектура е 32-bit или 64-bit.
2.С каква видео карта си
3.Какъв драйвър си инсталирал и как си го инсталирал.
Активен

s0mething

• Участници
    • Профил
Ами значи ползвам ubuntu 10.4 32-bita, видео картата ми е ASUS EAH3650 512MB Series.Ами значи инсталирам ги по най-лесният за мен начин, в самото ubuntu си има една инсталация... тя на мен винаги ми излиза горе в дясно цъкам на нея инсталирам после давам close и това е сичко дето правя
Активен

radoshow

• Напреднали
  • Публикации: 1313
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome Shell
    • Профил
Да аз проверих в нета картата ти е ATI Radeon 3650.Сега ще ти предложа едно решение,което никога не съм го ползвал,защото моите компютри са с Nvidia,но гледам хората пишат,че са доволни.Това е един скрипт,който си прави всичко автоматично от теб се иска само да го стартираш.Но преди това влез в Система-Администриране-Драйвъри за хардуер и деинсталирай който ти прави проблеми.След това ако не си ъпгрейднал ядрото отвори един терминал и пиши:
Код:
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
Рестартирай компютъра и пиши пак в терминала:
Код:
sudo apt-get install linux-source
като се инсталира новото ядро почисти с тази команда:
Код:
sudo apt-get autoremove
И вече идва момента със стартирането на скрипта.Аз ще го прикача долу ти само го изтегли примерно в Домашната директория.Ако Убунту ти е на български трябва да редактираш скрипта.Това става по този начин.Първо трябва да се разархивира.Отваряш Терминал-а и пишеш:
Код:
cd ~/
tar -xf ati.gz
а с тази команда редактираш:
Код:
gedit ati.sh
Като ти отвори текстовия редактор търсиш къде пише Desktop и го заменяш с Плот и запаметяваш промените.Пак повтарям тази гимнастика се прави само ако Убунту ти е на български.След като си запаметил трябва да му дадеш права на скрипта и това се прави с тази команда:
Код:
cd ~/
chmod +x ati.sh
и последното което трябва да направиш е да чукнеш върху скрипта два пъти с ляв бутон на мишката и избереш да се Oтвори в терминал или на английски Run in terminal.Като приключи инсталацията рестартираш компютъра и проверяваш как работи с новия драйвър.
Активен

s0mething

• Участници
    • Профил
Оххх, ще трябва да го пробвам като се прибера в нас, защото сега съм си на село и тук е направето така, кат пусна игра или пипна нещо по ubuntu-to компютъра гасне... не му достига ток :(
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6719
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
/off
Слаботоково село казваш.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

s0mething

• Участници
    • Профил
Мда правих какви ли не работи, но нестава трябва в някакво табло да се пипа, а то се намира до къщата само че аз нямам достъп до него.
Активен