Автор Тема: Компресиране ....  (Прочетена 624 пъти)

steef

• Напреднали
  • Публикации: 45
    • Профил
Компресиране ....
« -: Jan 30, 2011, 17:33 »
Здравейте ,
Интересуват ме компресиращите алгоритми и свойствата им . Някой попадал ли е на сравнение между различните архиви /rar;zip;tar;bz2/ ? Тоест къде мога да намеря информация за compression ratio ; време за архивиране и разархивиране ? Основно ми трябва за картинки /освен jpeg компресията/ , които да смачкам , така че да не заемат много място и същевременно разархивирането да става бързо /бързината е с приоритет пред смачкването/ и да мога евентуално да го правя с php /или с коя да е програма извикана като външен cgi от php\apache/ .
Поздрави !
Активен

romeo_ninov

• Напреднали
  • Публикации: 2155
    • Профил
Re: Компресиране ....
« Отговор #1 -: Jan 30, 2011, 20:16 »
Здравейте ,
Интересуват ме компресиращите алгоритми и свойствата им . Някой попадал ли е на сравнение между различните архиви /rar;zip;tar;bz2/ ? Тоест къде мога да намеря информация за compression ratio ; време за архивиране и разархивиране ? Основно ми трябва за картинки /освен jpeg компресията/ , които да смачкам , така че да не заемат много място и същевременно разархивирането да става бързо /бързината е с приоритет пред смачкването/ и да мога евентуално да го правя с php /или с коя да е програма извикана като външен cgi от php\apache/ .
Поздрави !
jpg формата вече е компресиран, така че ще спечелиш <1% за сметка на интензивни математически операции. Пази ги в некомпресиран вид
Активен

0x2B|~0x2B

sstefanov

• Напреднали
  • Публикации: 158
    • Профил
Re: Компресиране ....
« Отговор #2 -: Jan 30, 2011, 20:56 »
tiff също се предлага стандартно с няколко вида компресия, така че няма нужда от допълнителна.
Активен