Автор Тема: Проблем с интернет  (Прочетена 919 пъти)

GrimReaper23

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Проблем с интернет
« -: Feb 06, 2011, 00:03 »
Здравейте,
Операционата ми система е Убунту 10.10 Десктоп (инсталиран под уиндоус и мога да ги меня в началото ми дава кое да си избера )
Проблема ми е : Не мога да си пусна интернет-а на БТК (vivacom) съм. Какво съм правил до сега : Мъчех се да го пусна с sudo pppoeconf нищо не става поакзва някаква грешка ; От network tools давам на eth0, после на configurate и на DSL там си пиша паролата и юзернейма на модема , давам ауто конект, нищо не става ? След това решавам да пробвам на мрежови устроуства и там нищо не става ?! Отачаян съм помогнете ми благдаря предварително .
Активен

lomion

• Напреднали
  • Публикации: 76
    • Профил
Re: Проблем с интернет
« Отговор #1 -: Feb 06, 2011, 01:18 »
Нещо, не разбирам... под Windows имаш ли интернет, или модема ти не е активиран... защото, ако е активиран не се налага да пишеш каквото и да е било под Linux или Windows, просто си пускаш компютъра и си в интернет. Ако сега си го взел (БТК-Vivacom ADSL) то следвай инструкциите за активация, които без съмнение са ти дали (книжката на модема).
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6790
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #2 -: Feb 06, 2011, 07:05 »
Никакви пароли не ти трябват за самата конекция. Чист LAN си е това (не е PPPoE или друга), с автоматично присвояване на всички нужни данни за връзката (IP, SM, DG, DNS1, DNS2, lease-time) по DHCP. Слагай го на AUTO и готово. Ако пък искаш, можеш да си ги въведеш и ръчно тези стойности (ако знаеш КЪДЕ и КАКВО да поставиш).
А самия DSL-modem ако е нов (или е ресетнат) и не е активиран, просто го активирай. Понеже не споменаваш нищо за него: досега модема работил ли е при тебе, или сега са ти го дали и не е пускан, правилно ли е свързан с кабелите, сплитера, etc. Нищо сложно няма. Свързването и активирането (ето за тук ти трябват user/pass от договора с VivaCom). А после ако искаш да си го програмираш с желаните от теб данни (WiFi, LAN, NAT settings) е работа за 10-на минути максимум. И наистина може да погледнеш и инструкциите, указани в manual-а на модема. Ако има нещо, което те спира и не ти е ясно - питай колега. Успехи пожелавам.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

GrimReaper23

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
« Отговор #3 -: Feb 06, 2011, 14:48 »
Модема е стар; под уиндоус имам интернет. Така утивам на жична връзка давам ауто дхцп и нямам интернет забога къде греша ? !
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6790
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
« Отговор #4 -: Feb 06, 2011, 18:47 »
Ами само може да се предполага. Не би трябвало да грешиш. Можеш ли да дадеш в конзолата тия двете команди  (като root, със sudo отпреде):

ifconfig -a
route -n

и да покажеш тук изходите от командите. Може да са много причините, но това ще ни помогне да видим какво става.
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.