Автор Тема: Проблем с vsftpd  (Прочетена 572 пъти)

t_ii_l

• Новаци
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
Проблем с vsftpd
« -: Mar 13, 2011, 23:21 »
Имам следният проблем. С Ubuntu server 10 съм и инсталирах vsftp.Когато тръгнах да го стартирам ми дава следната грешка "500 OOPS: cannot read config file: start".Проверих няколко пъти конфигурационният файл но всичко там изглежда наред.Понеже ми се намира в "/etc" го преместих в "/etc/vsftpd"(така четох по форуми че може да е от това) но резултата е един и същ.Когато проверих с "netstat -tunapl" видях че си е пуснато и си слуша на 21 порт.Също така имам и друг проблем който незнам дали има нещо общо с първия но ще го опиша и него.Пак става въпрос за ftp-то но този път като клиент.когато се опитвам да се вържа от линука към друг ftp сървър нямам проблем правя конекция пиша user,pass и готово обаче когато дам "dir или ls " или реша да тегля или качвам нещо ми дава следната грешка "425 Unable to open the data connection".Проверих във iptables но там всичко е ок отворил съм 20 и 21 порт и не мога да разбера защо става така.Като цяло нощо свъразно с ftp, и клиент и сървър не работи.Ако може някой да помогне и да даде някакви насоки къде може да е проблеми и къде да търся  някво инфо по въпроса ще съм благодарен.

Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
vsftpd
Настройка на програми
PlamenB 0 4035 Последна публикация Dec 06, 2004, 15:09
от PlamenB
vsftpd
Настройка на програми
PlamenB 4 5504 Последна публикация Dec 07, 2004, 12:51
от PlamenB
vsftpd