Автор Тема: камера  (Прочетена 1717 пъти)

megatazz

• Участници
  • Публикации: 3
    • Профил
камера
« -: Aug 07, 2011, 15:04 »
Здравейте преди няколко седмици минах от уиндоус на линукс ипо точно на убунту и тъи като съм нов все още не разбирам доста работи. Та сега конкретно проблема намерих си една уеб камерка некакво менте на име HIP и отначало след като я включа изобщо не разпознаваше че има нещо вързано. След малко ровене из нета успях да намеря драивари и да разпознае че има вързана камера към компа но не показва никаква картина нито в скаип нито в феисбук само ми показжа че зарежда.
Можели някой да ми каже какъв е продлема и как да го реша. В допълнение при вкарване на команда lsusb в терминала резултата е следния
Bus 002 Device 003: ID 0ac8:307b Z-Star Microelectronics Corp. USB 1.1 Webcam
Bus 002 Device 002: ID 09da:000a A4 Tech Co., Ltd Port Mouse
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Имам и друг проблем но за него друг път  ;D .
Активен

Intel

• Гост
Re: камера
« Отговор #1 -: Aug 07, 2011, 15:21 »
Ти кой драйвер инсталира, gspca? Провери да не би камерата да работи с друг..С програма като cheese работи ли? И между другото, провери ли в интернет за други със същия проблем, защото има доста теми  :)
« Последна редакция: Aug 07, 2011, 15:27 от Intel »
Активен

megatazz

• Участници
    • Профил
« Отговор #2 -: Aug 07, 2011, 15:42 »
Туко що пробвах програмката и камерата работи показва картина малко размазана но показва. Може би трябва да настроя нещо че да ми покаже картина и скаип и феисбук  ???.
Активен

konan

• Напреднали
  • Публикации: 117
    • Профил
« Отговор #3 -: Aug 07, 2011, 16:04 »
http://skss.learnfree.eu/archives/738
Активен

fanfolet

• Напреднали
  • Публикации: 103
    • Профил
« Отговор #4 -: Aug 07, 2011, 16:49 »
Пробвай с тази команда LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l2convert.so skype

ПП  Опаа изпревариха ме !
Активен

kierenski

• Напреднали
  • Публикации: 92
    • Профил
« Отговор #5 -: Aug 07, 2011, 20:20 »
За skype няма нужда от този preload ако се използва новото ядро 3.0.0 което работи отлично
Активен

megatazz

• Участници
    • Профил
« Отговор #6 -: Aug 08, 2011, 20:13 »
Пробвах с командата но няма ефект :( . Възможно ли е да е от настройките на браузара защото при програмата дава картина но при скаип и саитове  паоказва че почва да зарежда и дотам само черен екран..

А относно другият проблем нали съм начинаещ след като инсталирах ubuntu 11.04 не съм слагал драивари за нищо но в настроиките на екрана си разпознаваше екрана кати 17 инчов  а сега ми изписва непознат  при включване от екранното меню ми изкарва съобщение че монитора не е в потимален режим монитора ми е samsung sync master 720n.
Активен