Автор Тема: бавна връзка в Лан - Убунту 11.10  (Прочетена 922 пъти)

bradqzata

• Участници
  • Публикации: 8
    • Профил
Здравейте
Искам да попитам има ли някакви настройки или ограничения за лан мрежата.
Проблема е че тв-то и пц-то са ми сварзани с кабел към рутера (буфало 54мб) и като пусня някой филм с програма за стрийм на медиа връзкате варира между 530 кб/с и 1мб/с. и смятам че трябва да е повече но незнам къде да бутна :)
Активен

mystical

• Напреднали
  • Публикации: 325
  • Distribution: Debian, FreeBSD
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
Re: бавна връзка в Лан - Убунту 11.10
« Отговор #1 -: Feb 08, 2012, 11:21 »
Трябва малко да конкретизираш въпроса.
Имаш ли проблеми с линукса, когато разглеждаш страници или теглиш информация?
Имаш ли проблеми с телевизора, когато гледаш клипове от интернет?
Имаш ли проблеми с телевизора, когато гледаш стрийминга?
По подразбиране няма ограничения под линукс, но в редки случаи може да иска, да се изтеглят правилните драйвъри за лан картата от интернет.
Активен

Ако не можеш да градиш, поне не руши!

bradqzata

• Участници
  • Публикации: 8
    • Профил
« Отговор #2 -: Feb 08, 2012, 13:54 »
Цялата врътка е че искам да гледам филми от пц към тв през длна мрежа, но винаги филми от порядък на 2 гб и нагоре винаги засичат. От виндолс минах на линукс, но проблема си остана. Пробавах доста програми за длна и при всички едно и също ( с транскодиране и без) засича и нестава за гледане,а и нямам хдма изход на компа за да го закача директно. Вчера забелязах обаче като пусна някоя програма и мрежата ми работи максимално до 1 мб/с и това е локалната връзка между тв и пц през рутера. За интернета си работи нормално, през телевизора е по бавен но това смятам че си е от него ( и до колкото знам мрежовата карта на тв-то е 100 мб/с). И си мисля да не би някаде да има настройки с които да се ограничава връзката с каква скорост да работи?
Активен

mystical

• Напреднали
  • Публикации: 325
  • Distribution: Debian, FreeBSD
  • Window Manager: XFCE
    • Профил
« Отговор #3 -: Feb 08, 2012, 14:43 »
Причините може да са различни. Трябва да се пробват и изключват евентуални  проблеми: проблемен кабел към телевизора, проблемна лан карта на телевизора, проблемен рутер или пуснат шейпър, програмата с която пускаш стриминга.
По-лесно ще е ако намериш един лаптоп и пробваш с него стрийминга. Каква програма ползваш за стрийминг?
Успех!
Активен

Ако не можеш да градиш, поне не руши!