Автор Тема: Свързване на нетбук с Fedora 16 към монитор  (Прочетена 1810 пъти)

hristo1988

• Напреднали
  • Публикации: 40
    • Профил
Здравейте. Искам да попитам има ли начин да свържа нетбука към монитор чрез VGA без да се налага да рестартирам дистрото. Под уиндоус като кликна на декстопа с дясно копче и има опция Output to->монитор и картината се прехвърля към монитора(на нетбука екрана гасне) а при федората трябва да закача кабела, да рестартирам и чак тогава мога да гледам...
Активен

radoshow

• Напреднали
  • Публикации: 1313
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome Shell
    • Профил
Здравейте. Искам да попитам има ли начин да свържа нетбука към монитор чрез VGA без да се налага да рестартирам дистрото. Под уиндоус като кликна на декстопа с дясно копче и има опция Output to->монитор и картината се прехвърля към монитора(на нетбука екрана гасне) а при федората трябва да закача кабела, да рестартирам и чак тогава мога да гледам...
А опита ли само да презаредиш Х-сървъра?
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6442
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Или пък просто външния монитор да е включен към VGA буксата още преди да е пуснат нетбука. Пробвал ли си така ?
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

hristo1988

• Напреднали
    • Профил
Или пък просто външния монитор да е включен към VGA буксата още преди да е пуснат нетбука. Пробвал ли си така ?

Това съм го пробвал и става, но не искам за нетбука ми да е закачен постоянно монитора и да ме ограничава от към подвижност. Искам като ми се прегледа някой филм да му бодна буксата за монитора и да ми прехвърли картината на монитора, после като е извада да си прехвърли картината към нетбука, а не да трябва да рестартвам :)

Това с Х сървъра не съм го пробвал, но...
Активен

Acho

• Напреднали
  • Публикации: 6442
  • Distribution: Slackware, MikroTik - сървърно
  • Window Manager: console only
    • Профил
Ясно. Обаче какво е казано - Пълно щастие няма !
Активен

CPU - Intel Quad-Core Q8400, 2.66 GHz; Fan - Intel Box; MB - Intel G41M-T2; RAM - DDR2-800, Kingston HyperX, 2X2048 MB; VC - onboard, Intel G41 Express Chipset; HDD - Toshiba, 500 GB, SATAII; SB - Realtek HD Audio; DVD-RW - TSSTcorp DVD-RW; LAN - Realtek PCI-E GBE Controller; PSU - Fortron 400 Watt.

shoshon

• Напреднали
  • Публикации: 497
    • Профил
Ако си с интелска карта, не би трябвало да те пита да рестартираш или логваш или whatever. Аз така и не разбрах какво се случва и как реши, че трябва да рестартираш.

Кво правя аз:
1) Пъхам кабела в буксата
2) Кефя се
Активен

Gogo_SZ

• Напреднали
  • Публикации: 270
  • Distribution: Mageia, Mandriva
  • Window Manager: KDE, Mate, Gnome, LXDE
  • So to complete victory of trade over reason!
    • Профил
Това което искаш е въпрос на комбинация от хардуер и софтуер. Всичко зависи от това каква ти е видеокартата и чипсета.
Например при мен с SIS видео става при инсталиран SiSCtrl при някои от интелските карти си става чисто хардуерно и т.н.
В крайна сметка за да активираш външен монитор без рестарт трябва да имаш инсталиран ПЪЛНИЯ видеодрайвер. Няма значение Win, Linux, Mac или каквото и да е.
Активен

hristo1988

• Напреднали
    • Профил
Така. Проблема е решен след ъпдейт... Сега вече като ръгна кабела за монитора и автоматично превключва към монитор и обратното. Обаче имам още един проблем на който не му бях обръщал внимание. Когато пусна HD клип от сайт за видео споделяне(с chrome но и с другите браузъри е същото), то клипа ми засича. Няма значение от кой сайт го гледам. Нетбука е PackardBell Dot S с федора 16. Та някакви идеи?
Активен

radoshow

• Напреднали
  • Публикации: 1313
  • Distribution: Arch Linux
  • Window Manager: Gnome Shell
    • Профил
Когато пусна HD клип от сайт за видео споделяне(с chrome но и с другите браузъри е същото), то клипа ми засича. Няма значение от кой сайт го гледам. Нетбука е PackardBell Dot S с федора 16. Та някакви идеи?
Проблема ти е с хардуера.Също така и недобре работещия флаш под Линукс спомага за това засичане.И аз имам един компютър с подобни параметри и като реша да гледам нещо от Youtube.com с висока резолюция ми накъсва.Проблема го реших като си драснах едно скриптче и сега гледам през mplayer 720р и 1080р без проблем.В началото го изпълнявах през терминал,но в последствие му добавих и zenity.Добавих си стартер в панела за по-бързото му стартиране.Цялата гимнастика с гледането на клип от Youtube става по този начин.Копирам адреса на клипа от адресбара на браузъра.Чукам върху стартера в панела и в отворилото се прозорче поставям адреса и го стартирам.Качеството е перфектно и не засича.В момента скрипта съм го ограничил да не показва резолюция по-голяма от 720р.При желание ще кача скрипта и ще обясня какво трябва да се инсталира и как се стартира скрипта.
Активен

Gogo_SZ

• Напреднали
  • Публикации: 270
  • Distribution: Mageia, Mandriva
  • Window Manager: KDE, Mate, Gnome, LXDE
  • So to complete victory of trade over reason!
    • Профил
от терминала пиши:
gstreamer-properties
и си настрой адекватен за твоя хардуер начин за извеждане на видео и аудио >:D [_]3
Активен

Подобни теми
Заглавие Започната от Отговора Прегледи Последна публикация
KDE и Fedora
Настройка на програми
rat 0 5867 Последна публикация Nov 11, 2003, 10:36
от rat
Fedora gdm help
Настройка на програми
Vip_A 0 5500 Последна публикация Nov 12, 2003, 00:50
от Vip_A
Fedora
Настройка на програми
fubar 1 7184 Последна публикация Dec 07, 2003, 12:43
от ray
какво представлява Fedora???
Общ форум
vesko_dechev 1 7285 Последна публикация Dec 09, 2003, 10:34
от n_antonov
Как да подкарам филми и MP3-ки с Fedora?
Настройка на програми
zlozi 7 8989 Последна публикация Feb 11, 2004, 13:37
от zlozi