Автор Тема: На какво се дължи това че 4Gb рам да се открива като 3Gb?  (Прочетена 3794 пъти)

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Хехе, на мен ми е много лесно да "изям" 1-2 гигабайта памет с hashkill-а. Достатъчно е да го пусна на машина примерно с 4 видеокарти и да си задели памет за всичките хост буфери които са по няколкостотин мегабайта на GPU, голяма забава настава :)
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

borovaka

• Напреднали
  • Публикации: 1331
  • Distribution: Каквото дойде
  • Window Manager: Gnome / KDE
    • Профил
//off
@gat3way Тези дни ще го тествам ... вече имам достъп до машинка с 2 ATI-та 7970 :)
Активен

Та извода е прост: "Колкото по-големи ла*ната - толкова по-малка щетата! ... моралната де, не материалната"

gat3way

• Напреднали
  • Публикации: 6050
  • Relentless troll
    • Профил
Я...ах как не те е срам да къташ такава железария и да не казваш. Аз 7970 бях запланувал да си взема юни месец и още не съм оптимизирал нещата, поради липса на хардуер. Да се обадиш за бета версия, старата 0.2.4 най-вероятно не подържа 7xxx хардуер или и да го прави ще е зле :)
Активен

"Knowledge is power" - France is Bacon

Naka

• Напреднали
  • Публикации: 3469
    • Профил
П.С. Следващият път не тръгвай с рогата на пред след като някой няма време в момента да ти обясни нещо, а ти дава линк към място в което може да намериш желаната информация!  Все пак никой не е длъжен да ти обяснява на длъж и на шир в желано от теб време и място?!? Не го приемай като заяждане, а като съвет!
 [_]3 [_]3 [_]3

Ми да. Приемам го като заяждане. Щото веднага чо изпрочетох линка дето го даде. След като се изясни картината с 3 GB -овото ограничение, на второ и трето четене на википедията текста вече изглежда смислен.... Обаче не е от вида дето ако не знаеш какъв е проблема веднага да се орентираш. Абе нещо подобно е да четеш някой man page на някой тоол и да се мъчиш да разбереш по man-а как работи и какъв е смисълът на програмата. Ама като я познаваш и като си работил, man-а става разбираем и много удобен.

Процесът дето пускам яде страшно много памет. Вчера при 2GB РАМ направи и swap файл 1.7GB. - и едвам завърши. Прави Language model на Английският от огромен текстови корпус с големина 15 милиона реда.
Проблемът е, че наистина нямам подходящ хардуер на който да го пусна. По груби сметки за нормална работа ми трябва машина с 32GB рам и поне 4 X 3Ghz процесор. Абе не е от най-евтините и обикновенните 64битови компютри.

« Последна редакция: Mar 28, 2012, 10:57 от Naka »
Активен

Perl - the only language that looks the same before and after encryption.

vyrgozunqk

• Гост
@Naka Някое SQL сървърче ли ги лапа тези ресурси :) ? ... или някой "програмист" като мене дето много обича да прави 1000000 масива с още толкова под масиви и да ги обхожда на воля се е вихрил :)

100 тояги на гол гъз... :D
Активен