Автор Тема: Линукс и рутер с ПППоЕ (няма нет)  (Прочетена 835 пъти)

AwkwardDev

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Здравейте, аз съм нов потребител в този форум. От около година се занимавам с Линукс не професионално, но сега ми се налага да си сложа рутер, защото си купих лаптоп. На лаптопа съм с Уиндоус 7, а на настолния компютър с Линукс Дебиан 6.4. Интернет доставчика ми дойде и настрой рутера, на Уиндоус Екс-Пи нямам никакви проблеми с нета, включва се автоматично. Но на Линукса неможе да се пусне, аз принципно ползвам ПППоЕ на Линукса, 3.8 за Убунту. Бих искал да попитам как трябва да настроя Линукса ми за да имам интернет на него? Рутера ми е ТП-Линк за 40 лева 150 МБпс.
« Последна редакция: Jun 24, 2012, 12:40 от AwkwardDev »
Активен

backinblack

• Напреднали
  • Публикации: 3201
    • Профил
Re: Линукс и рутер с ПППоЕ (няма нет)
« Отговор #1 -: Jun 24, 2012, 13:36 »
Ами щом си зад рутер, пппое връзката ти wan на рутера, от рутера към компютрите нета тръгва по dhcp и ако преди не си бъзикал нещо по настройки на мрежа, би трябвало само с включване и изключване на буксата и да си се нстрои по същия начин както си се самонастройва уиндоуса! Ако не си бъзикал нищо, пробвай с няколко включвания и изключвания
Активен

AwkwardDev

• Новаци
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
Re: Линукс и рутер с ПППоЕ (няма нет)
« Отговор #2 -: Jun 24, 2012, 14:27 »
Благодаря много за пояснението! Ще си преинсталирам Линукса, и без това го обмислях но исках да видя какъв е проблема с интернета.
« Последна редакция: Jun 24, 2012, 15:11 от AwkwardDev »
Активен