Автор Тема: Видео настройки на CS 1.6  (Прочетена 5600 пъти)

crystalwater

• Напреднали
  • Публикации: 147
  • Distribution: Linux Mint Maya
  • Window Manager: KDE
    • Профил
Видео настройки на CS 1.6
« -: Jan 28, 2012, 12:43 »
Имам следният проблем:
Пускам CS 1.6 през Wine, но след като натисна бутона за търсене на сървъри и ме изхвърля. На уиндоуса нямах проблем. Настройките на видеото са на OpenGL и 1024x768 32bit.
Трябва ли да се добавя нещо, за да тръгне на Ubuntu 10.04?
Активен

Ekspert

• Напреднали
  • Публикации: 801
  • Distribution: Debian Wheeze
  • Window Manager: Gnome 3
    • Профил
Re: Видео настройки на CS 1.6
« Отговор #1 -: Jan 28, 2012, 13:57 »
Не ме разбирай  погрешно, но защо не си заделиш 40 GB и да си сложиш едно XP, и да не се занимаваш с глупости. Не всяка игра CS ще ти подкара всичко както работи на windows защото това което ползваш е някакъв сбирщайн от някой си. За да не ти върви мрежата значи нещо в wine не стига на играта, опитай първо и виж дали имаш въобще интернет в експлорера на wine, и ако имаш, то най-логично е да търсиш друга версия на CS-а. Пробвал съм всякакви гимнастики, но най добре си е в твоя случай едно XP и снимка че като се скапе да си го оправиш за 5 минути. Предполагам си чувал за Hiren's BootCD ще се учудиш колко хубава работа върши.
P.S. това което ти е проблема според мен няма никаква връзка с видеото.
Активен

Извинението е като ЗАДНИКА. Всеки си го има.

Bagatur

• Напреднали
  • Публикации: 267
  • Distribution: Debian Squeeze
  • Window Manager: KDE Development Platform: 4.4.5 , LXDE
    • Профил
« Отговор #2 -: Jan 28, 2012, 14:40 »
Първо се увери дали имаш правилно инсталирани драйвъри за видокартата ти. Не е лошо да дадеш малко повечко информация като марка и модел видео. Второ преди да пускаш тема за CS се увери дали няма вече писано по този въпрос, тоест използвай търсачката, а не направо да пускаш теми. Мързел и линукс са две несъвместими неща. На линка съм направил видео как се инсталира CS в линукс.

http://www.youtube.com/watch?v=8IY0wiu1T_g&context=C3f2f01eADOEgsToPDskKsbjxA-_H6XPpNsx8ZC2Lb
« Последна редакция: Jan 28, 2012, 14:46 от Bagatur »
Активен

Учим се докато сме живи....

crystalwater

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #3 -: Jan 30, 2012, 20:27 »
Благодаря за отговорите, НО:
 1. Става въпрос за подкарване на CS на Линукс, а не на Уиндоус. Имам си една 7-ца инсталирана за други неща. Все пак сме на място на което се говори за Линукс, а не за Уиндоус.
 2. Пуснах търсачката, но в повечето случаи, темите се въртят около това как се прави сървър под Линукс.
 3. Играта ми е нещо като портъбъл версия...т.е. местя си папката на който комп искам и тя си върви без инстал.
Та за това питането ми е формулирано по този начин. Според мен бъга идва от OpenGL, но не знам къде да търся config файла, за да видя какво може да се пипне там
Активен

Bagatur

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #4 -: Jan 30, 2012, 21:10 »
Благодаря за отговорите, НО:
 1. Става въпрос за подкарване на CS на Линукс, а не на Уиндоус. Имам си една 7-ца инсталирана за други неща. Все пак сме на място на което се говори за Линукс, а не за Уиндоус.
 2. Пуснах търсачката, но в повечето случаи, темите се въртят около това как се прави сървър под Линукс.
 3. Играта ми е нещо като портъбъл версия...т.е. местя си папката на който комп искам и тя си върви без инстал.
Та за това питането ми е формулирано по този начин. Според мен бъга идва от OpenGL, но не знам къде да търся config файла, за да видя какво може да се пипне там
Какъв Windows 7 какви 5лева бе човек?
Къде видя някой да казва нещо за седмица ти да не се побърка нещо ?
В линка който съм ти пратил всичко се извършва в Дебиан 6 а приложението което ползвам се казва Playonlinux по елементарно от това няма как да ти го покажа .
С тази поратабъл версия която имаш нищо няма да стане.
Ама като гледам я най добре си сложи един windows и не се мъчи.Ако не можеш сам да си сложиш отиди да ти го инсталира някой.
Активен

crystalwater

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #5 -: Jan 30, 2012, 21:41 »
Г-н Рабирачев,
моля прочетете поста над Вашият и тогава се изказвайте тъй приятно и закачливо.
Естествено, мога да отговоря във Вашият стил, но културата и възпитанието ми не го позволяват.

Благодаря Ви за участието
Активен

Bagatur

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #6 -: Jan 30, 2012, 23:33 »
Г-н Рабирачев,
моля прочетете поста над Вашият и тогава се изказвайте тъй приятно и закачливо.
Естествено, мога да отговоря във Вашият стил, но културата и възпитанието ми не го позволяват.

Благодаря Ви за участието
И все пак до каде я докара с подкарването ?
Имаш ли инсталирани драйвъри за видеото?
Пробва ли по начина който съм ти показал?
Пробва ли с друг инсталационен фаил на CS 1.6
Инфото ти е доста оскъдно.
Стартира ли конзолно играта?
Каква грешка ти вади в конзолата?
Използва ли wine debug и каква грешка ти дава там?
Коя версия wine и инсталирал?
http://www.linux-bg.org/forum/index.php?topic=6115.0
« Последна редакция: Jan 30, 2012, 23:37 от Bagatur »
Активен

and1soma

• Напреднали
  • Публикации: 138
  • Distribution: Debian based
  • Window Manager: GTK+ / Qt
    • Профил
« Отговор #7 -: Jan 30, 2012, 23:45 »
@crystalwater може това да ти помогне -

Wine се инсталира по следните начини :

За Ubuntu в терминалът се пише :

Код:
sudo apt-get install wine

За openSUSE в терминалът се пише :

Код:
su -

пише се паролата и след това :

Код:
zypper in wine

Друг вариант е да си изтеглиш пакетите от ТУК и да си ги инсталираш ръчно или в YAST да потърсиш за пакет на име wine.

За останалите дистрибуции виж ТУК.

За да стартираш EXE файлове, просто трябва с дясно щракване на мишката върху въпросният файл да избереш "Отваряне с Wine Windows Program Loader".

Това е едно видео в което е показано, как се работи с Wine (в openSUSE).
Тук е обсъждан въпросът за инсталацията на Wine в SUSE.
Аз лично ти препоръчвам да се пробваш да си инсталираш УСУ, в него по подразбиране е инсталирана и настроена последната версия на Wine.
В това клипче е показано, как се инсталира Ubuntu, а в това, как се инсталира Kubuntu заедно с Windows. По същият начин (само че на български) протича инсталацията и на УСУ.
За инсталацията ти е нужно, да си изтеглиш ISO образът на дистрибуцията, което се извършва от официалната страница да го запишеш на диск на най-бавната скорост като образ и след това да рестартираш компютъра и в BIOS да настроиш да зарежда от DVD/CD устройството (BIOS -ът се стартира още в самото зареждане на компютъра с задържане на различен бутон (то си пише) в повечето случай е с Del, F2, F1, Esc и др. в това клипче е показано, как се настройва BIOS -ът да зарежда от DVD/CD, а в това, как зарежда самият диск). След което стъпките в процесът на самата инсталация протичат като на видеоклипчетата.
Ако имаш някакви въпроси относно УСУ, можеш да питаш ТУК.
А това е УСУ ръководството, което е много полезно за начинаещи Linux потребители.
Някакви въпроси? ;D

П.П. Ето един Counter Strike, които има вградени ботове и върви перфектно под Linux (изпробвано) : ЦЪК.
Само да знаеш, че резолюцията не е настроена, ако искаш играта да изглежда добре си я настрой от Options > Video да изглежда така :

А случайно, ако по подразбиране не ти се стартира Counter Strike, да знаеш, че се променя от "Change game".

А ето и доказателство, че играта върви (нарочно съм я пуснал в прозорец) :

Активен

"Нищо не е по-далеч от истината."

BigBore

• Напреднали
  • Публикации: 67
    • Профил
« Отговор #8 -: Feb 01, 2012, 20:49 »
Както казаха хората по-горе си отдели едно 30ГБ дял на XP и си сложи CS,
И да го подкараш под Linux с Wine ще падне значително фпс-то от колко при XP. ;)
Активен

crystalwater

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #9 -: Aug 04, 2012, 03:53 »
Проблема се оказа в компиза. Омазал OpenGL-a и оттам се е появил проблема. Фреш инстал на Ubuntu, без модификации и пипане на compiz и същият този CS върви без проблеми.
Активен

shoshon

• Напреднали
  • Публикации: 497
    • Профил
« Отговор #10 -: Aug 04, 2012, 10:11 »
И ти трябваха 7 месеца за да го подкараш...

XP-то не беше лоша идея :D
Активен

crystalwater

• Напреднали
    • Профил
« Отговор #11 -: Aug 04, 2012, 10:43 »
Е хубава работа...
Сега се сетих да пиша по темата.
Имам Windows 7 инсталиран паралелно, както съм написал по-горе, стига с тва XP  ;D
Активен